PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Dekorativne uskršnje poslastice

  • Objavljeno:
  • 13.4.2017

Predstavljamo tri recepta  za izuzetno dekorativne uskršnje dezerte koji će oduševiti i decu i odrasle. Veoma lako i brzo se prave, pa dragoceno praznično vreme nećete potrošiti uz šporet već uživajući sa najdražima.

 


   Saveti i ideje za svečanu dekoraciju stola

 

   Bilo da je povod neki svečani događaj, praznik, slava ili želite da svaki dan imate lepo postavljen    sto, predlažemo vam ideje i savete koji će učiniti vaš sto elegantnim i modernim.

 


 

Šarena čokoladna tabla

 

Za pripremu čokoladne table potrebno je 200 g crne čokolade, 200 g bele čokolade i jedna šolja raznih čokoladica za dekoraciju – izmrvljena čokoladna jaja, čokoladne bombonice, mrvice, izmrvljen čokoladni keks...

 

Istopite crnu čokoladu u šerpi sa duplim dnom ili u običnoj šerpi na niskoj temperaturi. Postavite papir za pečenje na poslužavnik i izlijte čokoladu preko. Stavite u frižider na dvadesetak minuta da se stvrdne. Za to vreme istopite i belu čokoladu i istavite 5 do 10 minuta da se prohladi pre nego što ravnomerno izlijete preko ohlađene crne čokolade. Dok je gornji sloj još topao, dekorišite mrvicama i bombonicama po želji. Ostavite da se tabla stvrdne na suvom i hladnom mestu i nakon sat vremena možete je razlomiti na krupnije komade.

 

 

 

Foto: sallysbakingaddiction.com

 

 

Uskršnji štapići

 

Za pravljenje uskršnjih zeka i pilića potrebno je jedno pakovanje sendvič keksa sa punjenjem, bela čokolada , plastični štapići za lizalice ili drveni za ražnjiće, prehrambene boje, žele i čokoladne bombonice.

 

Istopite belu čokoladu i sipajte u dublju činiju ili čašu kako biste lakše umakali keks. Pažljivo razdvojite keks, izdubite punjenje i zajedno sa malo rastopljene čokolade postavite štapić. Keks možete i zagrejati na kratko u mikrotalasnoj pećnici i na taj način omekšati punjenje keksa i olakšati postavljanje štapića. Ostavite bar deset minuta u frižideru da se ohladi i zalepi. Umočite štapiće u čokoladu i odmah zalepite oči napravljene od istopljene bele i crne čokolade ili jestive oči za dekoraciju, nos od čokoladnih bombonica ili istopljene čokolade, i uši od izrezanih žele bombonica.

 

 

 

Foto: itsalwaysautumn.com

 

 

 

Uskršnja poslastica u čaši

 

Za dezert u čaši možete iskoristiti kupovne ili domaće čokoladne kore ili čokoladne biskvite. Potrebni su i puding od čokolade ili krem šlag, čokoladna jaja i običan šlag.

 

Na dno čaše sipajte sloj pudinga ili šlaga. Ređajte naizmenično sloj fila pa sloj izlomljenih jaja pomešanih sa izdrobljenim biskvitom, dok ne napunite čašu. Na kraju sipajte šlag i ukrasite čokoladnim jajima.

 

 

 

Foto: thebusybaker.ca