PRIJAVA ZA NEWSLETTER:
Portal kucastil.rs vodi računa o privatnosti svojih posetilaca i njihovom korisničkom iskustvu. Portal koristi kolačiće da bi obezbedio što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost.
Više detalja možete pročitati ovde. Nastavkom pregleda stranica portala potvrđujete saglasnost sa korišćenjem kolačića. Razumem

 

Bruskete sa grilovanim patlidžanom

  • Objavljeno:
  • 5.11.2019

Uz par kriški hrskavog rustičnog hleba, nekoliko kolutova grilovanog patlidžana i paradajza, trunčicu parmezana i malo mocarele imaćete ukusan i zdrav obrok bez mnogo muke! Pružamo vam brz i lak recept za slasne bruskete, kako biste već danas oduševili svoje ukućane ili goste novim ukusima.

 

Potrebni sastojci:

 

8 kriški hleba, najbolje rustik

2 manja patlidžana, isečena na tanke kriške

4 paradajza, isečena na tanke kriške

4 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja

100 g mocarele, iseckane na manje komade

40 g rendanog parmezana

1 čen belog luka

Krupna so

Bosiljak za ukras

 

Način pripreme:

 

1. Zagrejte rernu na srednjoj temperaturi i stavite kriške hleba da se peku pet minuta ili dok hleb ne postane hrskav.

 

2. Stavite hleb na tanjir pa svaku krišku lagano protrljajte belim lukom. Zatim prelijte sa dve kašike maslinovog ulja.

 

3. Patlidžan isečen na tanke kriške prelijte preostalim maslinovim uljem i pospite solju. Grilujte patlidžan pet minuta, zatim kriške okrenite i na svaku krišku stavite mocarelu. Ostavite ih na roštilju pet minuta ili dok se sir ne otopi.

 

4. Preko svake kriške hleba stavite dva koluta paradajza i malo soli, zatim patlidžan i na kraju pospite parmezanom i bosiljkom za ukras.

 

                     

 

Foto: Mike Garten / goodhousekeeping.com