PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Bloody Mary protiv mamurluka

  • Objavljeno:
  • 16.1.2014

Najpopularniji koktel svih vremena – Bloody Mary ne samo da je ukusan, već je i izuzetno zdrav. Holivudska glumica Gvinet Paltrou koristi ga protiv mamurluka. Pa, zašto ne biste i vi?

 

Originalan Bloody Mary pravljen je od podjednake doze soka od paradajza i vodke i korišćen je kao lek za mamurluk. Komičar, kompozitor i producent Džordž Džesel tvrdio je tokom 1950-ih da je on osmislio ovaj osvežavajući napitak. Mnogi, međutim, sumnjaju u njegovu verziju priče, dajući prednost barmenu Fernandu Piteru Petriotu, koji je radio u njujorškom hotelu “St. Redžis”. On je navodno koktel izmislio 20-ih godina prošlog veka u Parizu, a od 40-ih služio ga je pod nazivom Red Snappers služio u hotelskom baru. Istina je, zapravo, da Bloody Mary kakav pijemo danas kombinacija ova dva recepta.

 

SASTOJCI za šest osoba:

 

1 litar soka od paradajza

0,2 litra Tomato pasata

0,1 litra Smirnoff vodka

20 grama Tabasco crveni

20 grama morska so

10 grama meveni beli biber

6 većih stabljika celera

6 manjih šargarepa

 

PRIPREMA: U blender ubaciti veoma hladan sok od paradajza, pasatu, vodku, dodati začine i Tabasco, kao i malo leda, pa sve blendovati dok ne prestane da se čuje led kako udara o ivice blendera. Razliti ga u čaše i dekorisati ga uranjanjem stabljika celera ili šargarepom zasečenom uzduž na pola.