PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

5 kreativnih ideja za jesenju dekoraciju stola

  • Objavljeno:
  • 25.11.2020

Jesen prepuna plodova i boja nudi nam brojne mogućnosti za dekorisanje doma. Uz par inspirativnih ideja kako da ukrasite sto u duhu jeseni, pokazaćemo vam kako flora ovog, po mišljenju mnogih i najlepšeg godišnjeg doba, može biti jednako lepa kao prolećna ili letnja, a jesenji aranžmani tako kreativni i raznoliki da će ostaviti utisak na svakog vašeg gosta.

 

Sezona slava i praznika biće savršena prilika da pokažete svoje umeće dekorisanja.

 

U bojama jeseni

 

Prelepi listovi magnolije doneće boje ovog godišnjeg doba pravo na vaš sto. Braon i bakarne nijanse su prve asocijacije na jesen, zato postavite stolnjak u nekoj neutralnoj nijansi – braon ili bež, i dozvolite se prelepe nijanse istaknu na stolu.

 

Foto: Erica Lapresto

 

Nestandardni aranžman

 

Ako želite nešto što će vaši gosti dugo pamtiti, predlažemo dekoraciju koja spaja moderno i rustično na prefinjen i elegantan način. Umesto cveća, dizajnerka Neelam Gurm upotrebila je pšenicu kao centralni detalj aranžmana. Modernu notu postavci stola pružaju moderan servis za ručavanje, zlatan escajg i svećnjaci sa crnim svećama.

 

Foto: Michelle Johnson

 

 

 

Dekoracija u vedrim bojama

 

U kojoj boji vi zamišljate jesen? Ne plašite se da izađete van ustaljenih okvira. Ako želite svežinu, koristite svetle i vedre nijanse za centralni cvetni aranžman, a uz pomoć detalja nagovestite temu – u ovom primeru to su diskretne bele bundeve koje su se skladno uklopile uz svetlu paketu aranžmna.

 

Foto: Sugar and Charm

 

Lepota je u detaljima

 

Dekoracija svakako ne mora zauzimati mnogo mesta na stolu da bi bila primećena. Pronađite atraktivne bundevice izložite ih na neobičan način – u staklenim zvonima za kolače, ukrasnim teglama, svećnjacima, vinskim čašama, staklenom fenjeru ili dekorativnom kavezu.

 

 

Zavodljiva boja nara

 

Nezaobilazan detalj ovakvog aranžmana je naravno svež nar – pravi simbol jeseni! Dodajte i jabuke u crvenkastim nijansama, kao i jesenje cveće za raskošniji izgled stola. Poslednji detalj su metalni svećnjaci koji će celu postavku podići na viši nivo.