PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

12 inspirativnih stilova za uređenje trpezarije

  • Objavljeno:
  • 18.7.2015

Ove prostorije nude sjajnu inspiraciju za opremanje i dekorisanje trpezarije, i to od tradicionalnih i formalnih do modernih i elegantnih. Predstavljamo vam 12 stilova među kojima ćete sigurno pronaći neki po vašoj meri.

 

Vintidž šik

 

Sivi parket u skandinavskom stilu, miks starinskih, drvenih stolica sa retro navlakama, upečatljiva vitrina i neobična dekoracija od starih žaluzina, dovoljni su da trpezarija dobije vitidž šik izgled.

 

                                     

 

Trpezarija u vikendici

 

Trpezarijski sto sa ukrštenim nogarama koji podseća na starinski sto za piknik, okružen retro drvenim stolicama poziva na prijatno okupljanje porodice i prijatelja. Prugasta prostirka, brodsko veslo i neobična dekoracija savršeno su se uklopili u opušten stil ove trpezarije.

 

                                     

 

Trpezarija koja poštuje prirodu

 

Ovu ekološku trpezariju krasi luster od prirodnih grančica sa LED sijalicama. Ploča stola napravljena je od cementa i drveta, na zidovima farba bez VOC materije, a stolice su presvučene organskim materijalom.

 

                                     

 

 

 

Starinski šarm

 

Porodica iz Viskonsina želela je da svojoj novoj trpezariji da vintidž izgled. Borov pod je sa namerom obrađen tako da dobije prirodan starinski izgled.

 

                                     

 

 

Bašta u trpezariji

 

Stolice od ratana i starinski sto od borovine u potpunosti odgovaraju trpezariji koja briše granice između eksterijera i enterijera.

 

                                          

 

Razigrano okupljanje

 

Namenjena porodici sa malom decom i tinejdžerima, ova kuhinja je osmišljena  da bude fleksibilna – nudi razne opcije za sedenje, od polukružne sofe i fotelja do taburea. Spoj različitih dezena, materijala i boja stvara razigranu atmosferu.

 

                                    

 

Minimalistički stil

 

Jednostavan dizajn trpezarije i ručno rađeni luster od žice dozvoljavaju neometan pogled ka spoljašnjosti.

         

                                    

 

Zemljani elementi

 

Uramljene biljke i cveće iz herbarijuma su glavni dekorativni detalj trpezarije u toplom, prirodnom stilu koji dopunjuju sto i stolice od drveta i zidovi u pastelno zelenoj boji.

 

                                     

 

Kolorativna trpezarija

 

Jarke boje zidova i stolica daju energiju prostoriji, dok sto od tamnog drveta i svetle slike na zidu održavaju balans.

 

                                     

 

Starinarnica

 

Upečatljivi detalji kao što su gvozdeni luster i veliki zidni sat iz 19. veka, pružiće impresivan izgled svakoj trpezariji.

 

                                     

 

Jednostavna elegancija

 

Neutralna paleta boja i srebrni svećnjaci i luster pružaju trpezariji otmen izgled, dok spoj različitih stilova stolica predstavlja zanimljiv obrt u umerenom stilu trpezarije.

 

                                     

 

Izložba u trpezariji

 

Starinski metalni bokali i keramički servisi umesto dekoracije krase otvorene police u trpezariji.  I moderno i retro našlo je svoje mesto u ovom sjajnom domu, pa su se uz staru klupu i ručno rađen sto našle moderne stolice, a svetla paleta boja vešto je povezala sve stilove.

 

                                      

 

Foto: midwestliving.com