PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

 

Outdoor kolekcija Patricije Urkuiole: jedinstven nameštaj i tepisi za terasu i vrt nesvakidašnje lepote

  • Objavljeno:
  • 3.5.2023

Inspirisana mogulskom arhitekturom i kulturom, čuvena španska dizajnerka kreirala je kolekciju outdoor nameštaja, prostirki, dušeka, tepiha i jastuka, raskošne teksture i nesvakidašnje lepote, koji u ambijent unose užitak putovanja na daleke destinacije.

 

Kolekciju Garden Layers dizajnirala je poznata španska dizajnerka i arhitekta, Patricija Urkuiola nakon putovanja u Indiju. Inspirisana mogulskom arhitekturom i kulturom, njena outdoor kolekcija koja uključuje širok spektar outdoor nameštaja, prostirki i jastuka, pruža svu potrebnu udobnost za boravak napolju, uz vrhunski dizajn i usavršene, moderne materijale.

 

 

Nameštaj za terasu i vrt uz koji je boravak napolju potpuno uživanje

 

Oblikom, završnim rubovima i geometrijom motiva, dizajnerka je i ovoga puta pokazala svoje majstorske dizajnerske veštine, kreativnost u tumačenju drugih svetova i  genijalnost da ih jedinstvenim jezikom prenese na proizvod.

 

 

Izuzetni Garden Layers tepisi za terasu i baštu ili za enterijer, u 15 kombinacija boja i stilova tkanja.

 

 

Izuzetan deo ove kolekcije predstavlja Indian bed - savršeno, višefunkcionalno rešenje za odmor i uživanje, dizajnirano u orijentalnom stilu. Nadasve praktičan komad nameštaja, upotpunjen udobnim, raznolikim rolo ili klasičnim jastucima iz iste kolekcije, može se koristiti kao sofa koja se lako uklapa u različita okruženja. Kao ležaljka, udobni Indian bed je dostupan u dve veličine, single i double.

 

Šarmantni kutak za opuštanje, Indian bed iz kolekcije Garden layers, upotpunjen je udobnim jastucima iz iste kolekcije

 

Za kompletan ugođaj, u istom stilu dizajnirani su i pomoćni stočići. U dve veličine i u bojama koje prate kolekciju, stočići lagane i izdržljive aluminijumske konstrukcije, savršeno prate zamisao opuštenog boravka na otvorenom, uz omiljeno osveženje

 

 

 

 

Inovativne tkanine i ispune dizajnirane su specijalno za spoljašnju upotrebu, ali istovremeno omogućavaju i udobnost tipičnu za zatvorene prostore.

Komadi kolekcije su komplementarni međusobno i mogu se kombinovati na različite načine, stvarajući brojne mogućnosti za boravak na otvorenom, na različitim podlogama i okruženjima.

 

 


Pogledajte i:

Mesto gde se postavljaju trendovi: Nedelja dizajna i sajam nameštaja u Milanu 2023 

10 trendova za uređenje bašte koji će vaše dvorište pretvoriti u raj za uživanje 


 

 

Prestižne nagrade za dizajnersku outdoor kolekciju, inspirisanu Indijom

 

 

 

Pored prostirki i rolo jastuka koji, u stilu Indije, udobnim čine i dugotrajno sedenje ili ležanje na podu, u kolekciji se nalaze i sofe, ležaljke i pomoćni stočići, koji kombinovani sa tepisima i jastučićima različitih boja i oblika, stvaraju jedinstven, egzotičan ambijent neodoljive udobnosti.

 

Garden Layers outdoor kolekcija, osim simpatija korisnika, osvojila je i brojne nagrade, među kojima je i prestižna NYCxDesign, u kategoriji Outdoor.

 

 

Unapređena novim elementima i dodacima, koji su doneli dodatne, inspirativne mogućnosti kombinovanja i prilagođavanja različitim uslovima boravka u dvorištu, u kući ili u prirodi, ova kolekcija bezvremenske lepote savršen je izbor za sve ljubitelje dobrog dizajna i kvalitetnog uživanja.

 

 

Kolekcija Garden Layers, koju je dizajnerka Patricija Urkiola kreirala za špansku kompaniju GAN, dostupna je i kod nas, zahvaljujući salonu ekskluzivnog nameštaja Enviro DesignConceptStore

 

Tekst: Redakcija Kuće stil