PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Moderno opremanje enterijera rolo i zebra zavesama

  • Objavljeno:
  • 5.12.2019

Svaki stambeni ili poslovni prostor treba da bude uređen po volji svog vlasnika. Međutim, akcenat u prostoriji mora biti stavljen i na prozore koji se mogu dekorisati na više različitih načina. Jedno od modernih rešenja je postavljanje popularnih modela rolo ili zebra zavesa koje se izrađuju po tačnim merama.

 

Današnji dezeni rolo zavesa se mogu kupiti u svim bojama ali i dezenima. Osnovna razlika za početak je to što su zebra zavese prugasta, dok su rolo zavese jednobojna platna. Jednostavnim pokretom na lančić ih možete postaviti u visini koja baš vama odgovara.

 

Razlika između opremanja stana i poslovnog prostora

 

Prostorija kao što je poslovni prostor uvek mora da sadrži dozu ozbiljnosti i formalnosti. Iz tog razloga su danas rolo zavese postale veoma popularne za kancelarijske prostore. Njihova jednostavnost, praktičnost ali i lako odražavanje su veoma bitne prednosti. Može se izabrati različiti nivo transparentnosti kod svakog modela što može pružiti prijatnije radne uslove.

 

Zebra zavese su moderni mehanizmi i više su prisutne u stambenim objektima. Postoji veliki izbor zebra zavesa u svim bojama, šarama ali i strukturi materijala. Izbor može da bude dosta obiman što znači da će svako uspeti da pronađe pravi dezen za svoj enterijer.

 

Različita platna za različit stil opremanja

 

Svaka vrsta platna može da bude priča za sebe. Ako volite jednostavnu dekoraciju onda su za vas jednobojni dezeni. Zebra zavese su napravljene od kvalitetnog materijala koji se najviše prodaje u pastelnim bojama. Jednostavnost bež, sive ili bele boje može skladno da izgleda u svakom modernom enterijeru.

 

Rolo platna mogu da budu od različitih modela ali uvek treba obratiti pažnju na strukturu. Platno može da bude neprozirno ili prozirno, dok sastav može odgovarati modernom ili stilskom enterijeru. Svaka vrsta materijala se može uklopiti u određenu prostoriju. Više treba obratiti pažnju na boje kod oba sistema jer one prave pravu razliku na vašem prozoru. 

 

Rolo zavese

 

Sistemi sa ili bez dekorativne maske

 

Dekorativna maska služi da zaštiti platno, ali i da ulepša sam mehanizam. Maske se mogu napraviti u beloj, sivoj ili crnoj boji. Na taj način dobijate dodatnu mogućnost uklapanja uz vaš stambeni ili poslovni prostor. Rolo mehanizmi se rade po tačnim merama i maska može da prati celu širinu platna.

 

Dekorativna maska može sakriti uvaljano platno ali isto tako može štititi od prašine. Ukoliko se mehanizam ne koristi često, sloj prašine se može pojaviti na samom vrhu sistema. Upravo zato, uz ovaj stilski detalj, dekorativne maske mogu napraviti pravu razliku.

 

Kako se održavaju rolo ili zebra zavese

 

Svaki sistem zavesa zahteva odražavanje, ali kod rolo ili zebra modela se to svodi na minimum. Njihove glavne karakteristike su to da su one antialergijske i da ne upijaju mirise. To može mnogo značiti svima koji ne žele da svoje vreme troše na skidanje i pranje klasični zavesa. Za početak vam je dovoljno da jednom u dve nedelje prebrišete vašu zavesu pamučnom krpom.

 

Na taj način skinućete površinski sloj prašine i vaše platno će izgledati kao novo. Ako se slučajno desi da se nekom prilikom platno uprlja, onda treba drugačije pristupiti čišćenju. Uzmite magičnu krpu, mlaku vodu i malo deterdženta. Nežno pređite preko isprljane površine i nakon završetka obrišite fleku suvom pamučnom krpom.

 

Zebra zavese