PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Inovativan dizajn kuhinje nagrađen SaloneSatellite nagradom

  • Objavljeno:
  • 27.4.2018

Svake godine u okviru milanskog sajma nameštaja "Salone del Mobile" dodeljuje se "SaloneSatellite" nagrada, kojom se nagrađuju najuspešniji dizajneri nameštaja, mlađi od 35 godina.

 

Međunarodni žiri sastavljen od zvučnih imena dizajnerskog sveta odabrao je tri najbolja projekta sa ovogodišnjeg sajma, a pobednik je kuhinja inventivnog dizajna.

 

Foto: Alessandro Russotti

 

1.  Cucina Leggera, Stefano Carta Vasconcellos, Italija

 

Mladi dizajner iz Italije kreirao je pobednički projekat – kuhinjsku jedinicu koja se sklapa poput 3D puzli, bez ikakvih šrafova ili vinklova, prostim ukrštanjem sedam elemenata. Kuhinja uključuje grejnu ploču, sudoperu sa slavinom i policu.

 

"Lagana kuhinja", što u prevodu znači naziv pobedničke kuhinje, deo je kolekcije "Celer Furniture" nastale iz potrebe mladih generacija koje često nazivaju urbanim nomadima. Za ove mlade ljude koji se često sele, praktičnost je na prvom mestu, kao i mogućnost da ponesu sav neophodan nameštaj i uređaje sa sobom. Nameštaj se lako sklapa i rasklapa, a u isto vreme lako uklapa u novi prostor i nove potrebe.

 

Foto: stefanocartavasconcellos.myportfolio.com

 

2. Tink Things, Hrvatska

 

Projekat "Tink Things", koji je pokrenula istoimena grupa dizajnera iz Hrvatske, osvojio je drugo mesto na sajmu "SaloneSatellite". Nakon iscrpnog istraživanja senzorne inteligencije, dizajneri su kreirali trpezarijski nameštaj koji koji odgovara različitim profilima dece.

 

"Tink Things" uzima u obzir različite osetne potrebe koristeći terapeutske principe senzorne integracije u dizajnu proizvoda koji podstiču razvoj senzorne inteligencije, nastojeći da doprinese oblikovanju podsticajnijeg i udobnijeg okruženja za svu decu.

 

Foto: Tink Things

 

3. Soft Block, Yuri Himuro, Japan

 

"Soft Block" moduli, odnosno, blokovi načinjeni od mekanog materijala uklapaju se u bezbroj kombinacija i podstiču kreativnost vlasnika. Ovi zvezdasti blokovi dokazuju sposobnost tkanine da postane trodimenzionalan deo kućnog dekora ili nešto poput mekane Lego igračke, pogodne i za najmlađe mališane.

 

Foto: Salone del Mobile