PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

7 kuhinja upečatljivog dizajna

  • Objavljeno:
  • 26.12.2017

Često se na stranicama časopisa i portala mogu videti kuhinje koje svojim dizajnom oduzimaju dah. Ono što čini da se neka od njih istakne i ureže u naše pamćenje je jedan originalan i upečatljiv element koji joj pruži poseban šarm, funkciju i njenu lepotu podigne na viši nivo.

 

Predstavljamo sedam ideja kako da i vaša kuhinja bude za pamćenje.

 

Retro je u trendu

 

Kuhinjski aparati u retro stilu i pastelnim ili jarkom bojama predstavljaju jedan od trendova koji su stekli veliku popularnost u poslednje vreme i pronašli svoje mesto u kuhinjama širom sveta. Taj trend pratiće nas i u 2018. jer su brojni poznati proizvođači kućnih aparata predstavili svoje proizvode u ovom šarmantnom stilu.

 

Dizajn: QualCraft Construction

 

Detalj koji pleni pažnju

 

Neobično postolje pulta je prvo što nam privuče pažnju kada pogledamo ovu elegantnu kuhinju. To je element koji se ističe, ali isto tako savršeno uklapa u delikatan stil kuhinje, koji karakterišu svetle boje i zaobljene linije.

 

 

Niži plafon za intimniju atmosferu

 

Sledeća kuhinja na suptilan način koristi komplementarne boje, plavu i narandžastu, koje se međusobno dopunjuju i naglašavaju. Nad pultom je postavljena upečatljiva ploča od bakra koja imitira spušten plafon, kako bi se obezbedila bolja rasveta i intimnija atmosfera u prostoru sa visokom tavanicom.

 

Dizajn: Hobsons Choice

 

Unikatno kuhinjsko ostrvo

 

Iako u ovoj kuhinji postoji više elemenata kojima je teško odoleti, centralni ukras je originalno kuhinjsko ostrvo načinjeno od kovanog gvožđa sa pultom od kalaja.

 

 

Praktičan sto na točkićima

                                                                                     

Ovu elegantnu kuhinju, osim prefinjenog i svedenog dizajna, karakterišu i praktične ideje poput trpezarijskog stola koji se zahvaljujući točkićima može podvući pod pult kada nije potreban i na taj način obezbediti više slobodnog prostora u kuhinji.

 

Dizajn: Pangaea Interior Design

 

Lepota jednostavnosti

 

U kuhinji jednostavnog dizajna i ograničene palete boja, dovoljan je samo jedan detalj koji će učiniti da ona zablista. Umesto uobičajenih svetiljki sa abažurom, upotrebljeni su kristalni lusteri koji su upotpunili njen izgled i podigli ga na viši nivo.

 

Dizajn: MainStreet Design Build

 

Kuhinja ispunjena istorijom

 

Zahvaljujući mesarskom stolu s početka 19. veka, koji je poslužio kao kuhinjsko ostrvo, ova kuhinja odiše posebnim šarmom. Na površini 20 centimetara debelog pulta, sačuvana su duboka udubljenja nastala od dugogodišnjeg obrađivanja mesa. Ostatak kuhinje, uključujući kuhinjske ormariće i trpezarijske stolice, na savršen način je uklopljen u taj stil.