PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Zagrebački SF hostel najbolji u Evropi

  • Objavljeno:
  • 25.3.2018

Za najbolji novootvoreni hostel u istočnoj i centralnoj Evropi proglašen je zagrebački futuristički hostel Subspace, prvi tog tipa na našem kontinentu.  

 

U ovom originalnom smeštajnom objektu ne postoje klasični kreveti kakve biste očekivali u jednom hostelu. Gosti ovde spavaju u svemirskim kapsulama, a kupaju se u tuševima od kanalizacionih cevi!

 

 

Vlasnik ovog futurističkog hostela u centru Zagreba je Hrvoje Krlić, preduzetnik i ljubitelj SF filmova, koji su ostavili snažan uticaj na dizajn objekta. Uz pomoć arhitekte Dražena Plevka, Krlić je razvijao svoje ideje koje su se rodile nakon posete Japanu, gde je sličan tip hostela vrlo popularan.

 

 

Hostel se sastoji od dve prostorije. U jednoj se nalazi spavaonica s 20 kapsula, tuševi i dva WC-a. U drugoj prostoriji su kafić i lounge kutak, u kojem gosti mogu da gledaju filmove, igraju PlayStation i druže se.

 

 

Kapsule za spavanje su opremljene monitorima, internetom, sefom, rasvetom, USB priključcima, utičnicama i naravno ventilacijom. Dovoljno su komforne da u njima spava osoba od dva metra i nude dovoljno prostora za presvlačenje.

 

 

Kako bi se stvorio utisak da se nalazite u svemiru, preko celog plafona spavaonice oslikano je zvezdano nebo, za koje je zaslužan Tomislav Buntak, profesor na Likovnoj akademiji u Zagrebu. 

 

 

U konkurenciji za prestižnu nagradu "International Hospitality Award" kojom je nagrađen Subspace, našlo se 315 hostela iz 21 evropske zemlje, a u samom finalu izbora učestvovao je 101 smeštajni objekat.

 

 

Nominovani hosteli ocenjivani su na osnovu stručnog mišljenja članova žirija (50 %) i ocena korisnika međunarodnih sajtova za rezervaciju smeštaja: Booking.com (25 %) i TrustYou.com (25 %).

 

Foto: Subspace hostel