PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Unikatan hotel u šumi

  • Objavljeno:
  • 29.1.2016

Smešten u netaknutoj prirodi severne Švedske, "Treehotel" nudi luksuzan smeštaj u pet unikatno dizajniranih kućica na drvetu koje su osmislili  neki od vodećih skandinavskih arhitekata.

 


   Eko-kuće u krošnjama kanadske šume

 

   Eko-odmaralište sa pet zvezdica E’terra Samara u Ontariju jedinstveno je naselje u krošnjama      drveća koje se sastoji od 12 prelepih jednosobnih vila, sa kojih se pruža divan pogled na                Džordžijski zaliv. Uživajte!


 

Kućice su smeštene na visini između četiri i šest metara i iz njih se pruža spektakularan pogled na Lule reku i okolnu prirodu udaljenu približno 50 kilometara od švedskog grada Lulea.

 

 

 

Veoma bitan element koncepta ovog hotela je da ima što manji uticaj na prirodnu sredinu, pa su značajna sredstva uložena u pronalaženje održivih rešenja koja su se ticala gradnje i izvora energije. Tako, između ostalog, svaka kućica poseduje i ekološke toalete koji ne koriste vodu.

 

 

"Treehotel" čine jedinstvene kućice "Ptičije gnezdo", "Kabina", "Kockasto ogledalo" i "NLO drvo" o kojima smo već pisali, a danas vam predstavljamo njegov peti sastavni deo – "Plavu kupu" (The Blue Cone).

 

 

Paradoksalnog imena, s obzirom da je kućica crvene boje, "Plava kupa" se bazira na jednostavnosti i dostupnosti, po pitanju materijala i dizajna. Kućicu čini tradicionalna drvena struktura smeštena na bazi između stabala drveća, a do nje se dolazi preko mostića.

 

 

Spoljašnjost kućice oblozena je brezovinom u upadljivo crvenoj boji, a posvećenost jednoj nijansi nastavlja se i unutar kuce. Umirujući beli enterijer savršeno služi primarnoj svrsi kolibe smeštene u prirodi.

 

 

 

U 22 kvadrata smešteni su dnevna soba, kupatilo i kutak za spavanje, kao i galerija sa još dva kreveta. Za noćenje za dve osobe u ovoj kućici treba izdvojiti oko 600 dolara.

 

 

Foto: treehotel.se / Peter Lundstrom / welcomebeyond.com / felixoppenheim.com