PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

U sred safari avanture

  • Objavljeno:
  • 3.11.2014

Pogledajte kako izgleda kada se smestite u udobnu i luksuznu vilu, iz koje se pruža savršen pogled na divlju prirodu i uživate u čarima safarija. “Chongwe River House” je kuća posebna po tome što se sa nje pruža potpuno savršen pogled na reku Zambezi i lepote Zambijskog nacionalnog parka. Ova kuća izdaje se ljubiteljima divlje prirode koji uživaju u safariju i autentičnoj avanturi.

 

Smeštena na reci Kongve koja se uliva u Zambezi, ova kuća predstavlja pravo luksuzno gnezdo u parku netaknute prirode. Na mestu gde se Kongve uliva u Zambezi, reka je široka 1,7 kilometara, a bistra voda je prošarana peščanim ostrvima. Ovo mesto je hranilište za slone, bizone, razne vrste antilopa i raznovrsni ornitološki svet. Veličanstvena krda divljih životinja i nestvarni krajolici su najveće bogatstvo u kome uživaju neustrašivi posetioci ovog afričkog bisera.

 

 

“Chongwe River House” je idealna baza za odlazak safari, a pogodna je za porodicu ili veće društvo jer je čine četiri aparatmana, udobna i izgrađena u skladu sa prirodom. Kuća izgleda kao da je izgrađena oko jednog divljeg drveta, a njegovi zidovi i linije kao da prate prirodne linije grana. Sav nameštaj u dnevnoj sobi isklesan je od drveta, a obojeni šljunak iz reke korišćen je za dekoraciju plafona. Priroda je potpuno ispunila ovaj dom.

 

Boravak na ovom mestu pruža mogućnost za brojne aktivnosti i nezaboravna iskustva – vožnju kanuima, posmatranje ptica i životinja, pecanje, ali i osmatranje kopna sa vode. Šanse da se vide slonovi su velike, zato mnogi vole da se odmaraju na obali, a pogled sa terase je besprekoran. Gosti ovog “hotela” imaju na raspolaganju vodiče, vozila, kanue i brodove, kao i pratioce za šetnje, a sve aktivnosti prilagođene su individualnim potrebama. Za sve one koji žele da dožive safari iskustvo, ovo je idealno mesto u srcu afričke divljine.

 

Foto: chongweriverhouse.com / kiwicollection.com