PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Top 5 spektakularnih spa centara na svetu

  • Objavljeno:
  • 14.2.2014

Blagotvorni efekat minerala i vode poznat je od davnina i korišćen je u čitavom svetu za lečenje i odmor. Moderni termin “spa” obuhvata mnogo više od toga. Danas je to sinonim za luksuz, relaksaciju i uživanje svih čula.

 

Spa tretmani obuhvataju masaže, aroma terapije, saune, bazene, lekovito blato i ulja, slane sobe, ali i  sve popularnije tretmane za ulepšavanje i podmlađivanje. Sve atraktivniji spa centari koji poslednjih godina niču širom sveta nude sve luksuzniju relaksaciju, a okretanje prirodnim materijalima i tradicionalnim tretmanima jedan je od vodećih trendova.

Predstavljamo vam pet najspektakularnijih spa centara na svetu, koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

 

1. Viceroy Resort na ostrvu Sveta Lucija

 

Ovaj luksuzni, a rustični, spa centar svoje tretmane relaksacije i kozmetologije rasporedio je u sedam tradicionalno izgrađenih kućica na drvetu. Prirodna bogatstva ovog ostrva koriste se za sve tretmane, koji su obavezno bez hemikalija. Banana se koristi da zategne kožu i umanji bore, kokosov orah kao piling, aloe vera da podmladi, a kakao buter da hidrira. Bambus i so upotrebljavaju se za masaže, a minerali za terapije toplim kamenjem. Tradicionalni recepti su karakteristika ovog spa centra i predstavlja nacionalni ponos.

 

 

2. Spa centar Conrad na Maldivima

 

Ovaj spa centar poseduje dva luksuzna spa dela i Fitnes centar, sa pogledom na tirkiznu lagunu, i smešten je na sojenicama 50 metara daleko od glavnog kopna. Kroz stakleni pod tokom tretmana gosti mogu uživati u boji mora i zvuku talasa, raznobojnim koralnim grebenima i egzotičnom morskom svetu. Dragocena uja, boje i kristali stvaraju atmosferu zavođenja i mističnosti u kojoj parovi posebno uživaju.

 

 

3. Iridium Spa centar hotela St. Regis Lhassa na Tibetu

 

Idealno mesto za one koji cene egzotična mesta, a spremni su da ulože poprilično truda da bi se našli u ovom fascinantnom spa centru. Ovo mesto nalazi se na 3,5 hiljada metara iznad nivoa mora, a prostrani spa kompleks poseduje baštu za meditaciju i možda najimpresivniji bazen popločan zlatnim pločicama. Tibetanski spa centar je posebno mirno mesto u kome je osnovni cilj osloboditi se stresa i meditirati tokom raznolikih tradicionalnih tretmana.

 

 

4. Spa Valassaru na Maldivima

 

Spa centar Valassaru na Maldivima posvećen je relaksaciji i uživanju gostiju u krajoliku. Poseduje deset soba za tretmane i paviljon za jogu koji su smešteni u sojenicama iznad kristalno bistre vode. Savršeni bazeni u sojenicama omiljeno su mesto turista za odmor od puta i napetosti.

 

 

5. Hayman Spa na Kajmanskim ostrvima

 

Ovo mesto pruža luksuzni sveobuhvatan tretman u 13 individualnih, ali i soba za tretman parova. Popularan je spa „Orientation Program“, ali i opuštajuća hidroterapija, sauna, takozvani fitnes za kožu i spa tretmani za decu i tinejdžere.  Međutim, među gostima je najpopularniji tretman koji nosi naziv „Poruka okeana“. Tokom njega gosti uživaju u tretmanu na krevetu koji se nalazi u samom okeanu, opuštajući se mirisnim uljima, u zvuku talasa i privatnosti ostrva.

 

 

Osim pet najlepših spa centara po izboru naše redakcije, britanski Telegraf predstavio je još petnaest koji su se našli na listi 20 najspektakularnijih na planeti. Pogledajte kompletnu listu – možda se vaš favorit ipak krije negde u galeriji.

 

 

Foto: Telegraph