PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Top 10 kompanija u kojima možete raditi i u kupaćem kostimu

  • Objavljeno:
  • 4.8.2015

Zahvaljujući razvoju tehnologije, sve je više poslova koje možete raditi od kuće, preko telefona i kompjutera. Predstavljamo vam 10 kompanija u kojima svoje radne zadatke možete obavljati u domu u pidžami i badenmantilu ili pak kupaćem kostimu na plaži.

 

Svetske kompanije počele su ozbiljnije da razmatraju aplikacije radnika na daljnu. Brojna istraživanja pokazala su da su zaposleni produktivniji ukoliko rade u svom domu nego u kancelariji. Fleksibilan način poslovanja istovremeno uspostavlja ravnotežu između privatnog i poslovnog života. Radnici sami organizuju svoje dnevne ciljeve i, u skladu s njima, radno vreme.

 

Ipak, za razliku od klasičnih, kanelarijskih poslova, rad na daljinu zahteva znatno veći stepen odgovornosti i samodiscipline. Jer, bilo da radite u svojoj kući, u lokalnom kafiću, na plaži ili dok putujete svetom, zadaci moraju biti obavljeni. Ponekad je lakše odoleti obavezama nego dobrom filmu ili pozivu prijatelja na večeru. Zato morate unapred dobro da organizujete svoje vreme.

 

Razmislite šta biste želeli da radite, kojim danima, u koje vreme i na osnovu toga izaberite posao koji vam najviše odgovara. Unovčite svoj talenat i znanja i ponudite svoje usluge drugima, a mi vam predlažemo 10 najboljih svetskih poslodavaca.

 

1. Apple

 

Tehnološki gigant "Apple" omogućava svojim call agentima da rade od kuće. Podrška korisnicima je veoma bitan sektor u poslovanju ove kompanije, tako da je zaposlenima omogućila da komuniciraju sa kupcima u udobnosti svog doma. Posao call agenta ima tri pogodnosti: priliku za napredovanje, korišćenje iMac računara i popuste na sve proizvode. Takođe, sjajna je praksa za studente, jer mogu da svoje radne obaveze usklade sa predavanjima. Pogledajte kako će izgledati "Apple" centar koji se gradu u Kupertinu po projektu čuvenog britanskog arhitekte Normana Fostera. 

 

2. Xerox

 

"Xerox" zapošljava više od 8.000 radnika na daljinu u sklopu programa "Virtual Workforce Program". Poslovi su različiti: od podrške korisnicima i rešavanja tehničkih pritužbi do kontrole kvaliteta i razvoja softvera. Radnici koji rade od kuće imaju manje troškove, ne plaćaju prevoz i što je najbitnije - rade u udobnom okruženju, što povećava njihovo zadovoljstvo poslom, navedeno je na sajtu kompanije.  

 

3. Dell

 

"Dell" svojim radnicima nudi niz opcija, uključujući fleksibilno radno vreme, rad na daljinu, deljenje radnih zadataka među zaposlenima, honorarni rad i skraćene radne nedelje. Na sajtu ove američke kompanije možete naći zanimljive oglase za poslove za višeg savetnika, inženjera, kao i izvršne pozicije.

 

4. Toptal

 

"Toptal" je virtuelna mreža koja povezuje programere koji rade na daljinu. Nema predstavništvo, ni poslovan prostor, čak je i glavni tim inženjera decentralizovan. Svi u kompaniji - od direktora do novozaposlenih - rade na daljinu. Ukoliko znate programirate obavezno pogledajte njihu bazu poslova.

 

5. Loot

 

Za rad od kuće "Loot" nudi poziciju promotera koja uključuje čitav niz akcija: vođenje stranica na društvenim mrežama Facebook i Twitter, kreiranje sadržaja, fotografisanje, deljenje fotografija itd. Što više radite, više ćete biti plaćeni. Ipak, ponuđeni posao je više privremeni nego stalni. Uz to, morate preuzeti aplikaciju kompanije da biste se prijavili na konkurs.

 

6. Freelancer

 

Freelancer.com na kojem, nakon registracije, možete ponuditi svoje usluge i znanje. Tu je i više hiljade otvorenih pozicija na koje možete aplicirati i, ukoliko budete primljeni, obavljati od kuće, u pidžami. Većina ih vezana je za određene projekte i uključuju zaradu po odrađenom satu.

 

7. Humana

 

Kompanija "Humana" osvojila brojne nagrade za najboljeg poslodavca, uključujući i Computerworld-a i National Business Grupe. Na listi Fortune 500 nalazi se na 58. mestu. Svojim zaposlenim nudi rad od kuće, a u ponudi ima pozicije konsultanta, inženjera, menadžera...

 

8. ADP

 

ADP (Automatic Data Processing) jedan je od najvećih svetskih svetskih lidera za outsourcing poslovnih servisa i upravljanja ljudskim resursima. U svakom trenutku nudi veliki broj pozicija sa punim, skraćenim i/ili fleksibilnim radnim vremenom, za rad od kuće ili na određenim lokacijama.

 

9. K12 Inc

 

Kompanija "K12 Inc" se bavi obrazovanjem i svojim klijentima pruža interaktivnu nastavu preko interneta, kao i module za podučavanje đaka u osnovnoj i srednoj školi. Budući da se nastava održava na mreži postoje različite mogućnosti zaposlenja – od predmeta za predavanje do uslova rada.

 

10. Kaplan

 

"Kaplan" već godinama uspešno kombinuje obrazovanje i preduzetnički duh kako bi pronašao inovativna rešenja za učenje. Kompanija ima više od 300 filijala u 30 zemalja sveta, a od nedavno je počela da zaposlenima nudi opciju za daljinski rad. Oko 31.000 njih je prihvatilo ponudu. Na sajtu možete naći širok izbor pozicija za poslove nastavnika, menadžera, stručnjaka za digitalni marketing... Najviše oglasa raspisano je za rad u korisničkom servisu. 

 

Foto: Homejedi.com