PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Terapeutski jastuk koji imitira ljubimca

  • Objavljeno:
  • 9.10.2017

Ukoliko ste alergični na životinjsku dlaku imamo sjajne vesti za vas: japanska kompanija Yukai Engineering kreirala je jastuk koji će obezbediti isto blagotvorno dejstvo po zdravlje koje pruža i maženje pravog ljubimca.

 

Nazvan "Qoobo", ovaj robotički ljubimac bizarnog izgleda je zapravo okrugli jastuk sa mehaničkim repom koji reaguje pokretom kada se jastuk pomazi. U zavisnosti od načina na koji se mazi, i rep će mahati različitim brzinama, a telo u obliku jastuka vibrirati na različite načine, imitirajući mačku dok prede.

 

 

"Qoobo" će biti dostupan u dve boje, "haski sivoj" i "francusko braon". Funkcionisaće na bateriju čiji je radni vek sa jednim punjenjem osam časova, a moći će da se puni putem USB. Očekuje se da će terapeutski robot koštati 100 dolara kada se nađe u prodaji sredinom 2018. godine.

 

 

"Yukai Engineering" je mala startap kompanija koju čine dizajneri i inženjeri  koji kreiraju razne vrste robota i robotičkih naprava koji čine svakodnevni život zanimljivijim, poput "Necomimi" mehaničkih ušiju koje čitaju vaše moždane talase i reaguju pokretom na različita raspoloženja. 

 

 

Foto: Yukai Engineering