PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Stvari koje treba da nosite u ručnom prtljagu, a ne u koferu

  • Objavljeno:
  • 25.12.2017

Sezona je putovanja stoga nije na odmet da imate na umu par saveta kada je pakovanje u pitanju. Pogledajte šta je ono što treba da se nađe u vašem ručnom prtljagu, a ne u koferu.

 

Novčanik

 

Osim novca, u novčaniku se nalaze i mnoge druge vredne stvari koje nikako ne bi trebalo da ostavljate u koferu. Navika mnogih koji deo novca nose u ručnom prtljagu i deo u koferu takođe nije bezbedna opcija. Sav novac koji posedujete treba da bude u novčaniku u vašem ručnom prtljagu.

 

Jakna, pokrivač

 

Temperatura u avionu i na aerodromu je uvek malo niža, zbog čega će vam biti potreban dodatni sloj odeće ili pak, pokrivač.

 

Nakit

 

Koliko god da je zemlja u kojoj se aerodrom nalazi bezbedna, vredan nakit treba nositi u ručnom prtljagu. Sve i da se kofer ne izgubi postoji mogućnost da se nakit u njemu polomi ili ošteti.

 

Grickalice

 

Letovi često kasne, a nekada ne znate ni koliko ćete se zadržati na aerodromu. Takođe, u toku leta postoji šansa da ogladnite, pa je lepo imati neku grickalicu koja će utoliti glad do konkretnog obroka.

 

Laptop/Tablet

 

Malo je rizično da nešto tako vredno ostavljate u koferu, posebno ako uzmemo u obzir da gubljenje prtljaga nije neubičajena stvar na velikim svetskim aerodromima. Zbog podataka, vrednosti, ali i samog posla najbolje je da tehniku nosite sa sobom.

 

 

Slušalice

 

Ako planirate da gledate neki film ili slušate muziku na laptopu ili tabletu, onda treba da ponesete i slušalice kako ne biste uznemiravali druge.

 

Neseser

 

Tečnost za sočiva, parfem, štapići za uši, maska za spavanje, lekovi i mnoge druge stvari treba da se nađu u vašem ručnom prtljagu, koji će biti uz vas tokom putovanja.

 

Izvor: b92.net