PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Stiže spektakularni Fiat 550 sa Ferarijevim motorom

  • Objavljeno:
  • 8.4.2015

Kada se Fiat i Ferari udruže, čak i male stvari izazivaju velike emocije. Kako drugačije opisati šarmantnog naslednika "Fiće" sa moćnim Ferari F136FB V8 motorom i zaštitnim slojem od karbonskih vlakana.

 

U pitanju je koncept automobila Fiat "550 Italia" dizajniran od strane Lazzarini studija koji će biti proizveden u ograničenoj seriji. Italijanski proizvođač pobrinuo se da u saradnji sa Ferarijem obezbedi motor izuzetnih performansi, zbog kojeg su uklonjena zadnja sedišta i prtljažnik automobila.

 


   Upoznajte prvi leteći automobil na svetu

 

   Slovački inženjer Štefan Klajn osmislio je prvi leteći automobil na svetu kojim možete stići gde god      želite, tlom ili vazdušnim putem. Pogledajte sjajan video i upoznajte fantastični Aeromobil.

 


 

Tako ovaj model ima dva sportski dizajnirana prednja sedišta, zaštitne pregrade iza njih, minimalistički dizajniranu instrument tablu, dok je međuosovinsko rastojanje uvećano za 35 cm kako bi se obezbedio usklađen prenos.

 

Automobil je za 35 cm širi u zadnjem delu i 25 cm viši napred u odnosu na model "Fiat 500", da bi sve performanse ovog automobila što bolje došle do izražaja. Osim toga, biće čak 500 kg lakši u odnosu na standardni model, a očekuje se da će koštati oko 550.000 dolara.

 

Početak 2015. obeležio je i nemački Mercedes koji je predstavio svoj automobil budućnosti, dok je kompanija “NanoFlowcell” nešto ranije predstavila i prvi automobil s pogonom na slanu vodu. Saradnja poznatih italijanskih proizvođača može se smatrati i kao svojevrstan odgovor jer će originalni noviteti definitivno obeležiti auto-scenu ove godine , a na osnovu video zapisa koji sledi i sami možete proceniti sa koliko uspeha su to uradili.

 

 

Foto: designboom.com