PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Šanel najavio modne trendove za 2015.

  • Objavljeno:
  • 1.3.2015

Poznata fransucka modna kuća Šanel (Chanel) i ove godine je kao pravi vesnik proleća najavila modne trendove koji će dominirati u 2015. godini. Na glamuroznoj reviji u Parizu, tropski pupoljci procvetali su na maštovitoj pisti kojom su prošetali najnoviji Šanelovi modeli za proleće/leto 2015.

 

Kraće midi suknje su hrabar potez kojim je tipičan Šanel kostim ponovo zaživeo, dok je tvid i dalje omiljena tkanina.

Nemački dizajner i kreativni direktor Šanel brenda Karl Lagerfeld osmislio je intrigantne moderne kreacije originalnih proporcija za kolekciju "Chanel Haute  Couture" za proleće i leto 2015, a centralni detalj biće prenaglašeni cvetovi na svim odevnim predmetima, od šešira i haljina do suknja i topova.

 

 

Monohromna odela i jarke boje ponovo u trendu

 

Neizostavni deo kolekcije ove francuske modne kuće su odela u prelepim, jarkim bojama – žutoj, plavoj, narandžastoj i zelenoj. Dugi i kratki sakoi su kombinovani sa midi pensil suknjama ili suknjama A kroja. Monohromna odela jednostavnih linija izrađena su od tvida i vune, a kraće midi suknje su hrabar potez kojim je tipičan Šanel kostim ponovo zaživeo.

 

 

"Stomak je novi dekolte"

 

Nasuprot modelima strogih, čistih linija, dizajner kolekcije Karl Lagergeld predstavio je i modele sasvim suprotnih silueta, romantične i senzuelne. Kombinuju se kratke jaknice i sakoi koji otkrivaju stomak sa lepršavim midi suknjama od tila i čipke. Haljine prekrivene buketima cveća načinjenih od kristala, bisera, perli, ili pak od tila, originalnog kroja i proporcija, predstavljaju prava umetnička dela.

 

 

Cvetne aplikacije centralni detalj

 

Ženstvenost je naglašena nežnim materijalima, ukrašenim Svarovski kristalima, perjem, vezovima, cvetnim aplikacijama. Poseban detalj predstavljaju šeširi i kape od najrazličitijih matrerijala – slame, tila, vune. I ovi raskošni aksesoari za glavu originalnog dizajna ukrašeni su kristalima, perjem , tropskim pupoljcima, šljokicama. Paleta boja kolekcije seže sve od neutralnih i pastelnih do električno plave i žute, narandžaste, koralne, crvene i pink, koje se bez straha nose od glave do pete.

 

 

Iako okićene cvećem, Šanel devojke nisu napravile povratak u rane 70-te godine i hipi period. Forma svakog komada ove kolekcije ostala je dovoljno geometrijska i stroga da se izdaleka može reći da dolazi iz Šanela. Krop-top je i dalje prisutan, a Karl Lagerfeld je to objasnio u svom stilu.

 

"Stomak je novi dekolte", poručio je kreativni direktor Lagerfeld, a novine koje je pripremio za ovu godinu najbolje dolaze do izražaja kada se uporede sa prošlogodišnjim prolećnim glamurom Roberta Kavalija ili kolekcijom kojom se Pjer Karden vratio u svet mode.

 

 

Foto: Kim Weston/Indigitalimages.com / Ian Langsdon/EPA / elle.dk