PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Romantična večera iznad mora i džungle

  • Objavljeno:
  • 22.7.2015

Putovanje na Tajland trebalo bi da se nađe na svačijoj listi želja, a opuštanje među krošnjama  drveća sa čašom omiljenog pića u ruci i pogledom na bistru vodu Tajlandskog zaliva, moglo bi da zauzme visoko mesto na toj listi.

 

Smešteno  na divljem i nenaseljenom ostrvu Koh Kood, luksuzno odmaralište "Soneva Kiri" osmislilo je fantastičan, novi koncept restorana. Na visini od pet metara, u krošnjama tropskog masang drveća, pletena korpa "Treetop" nudi jedinstveno iskustvo gostima.   

 

 

"Treetop" korpa izrađena je od čvrstog rama i pletenog ratana i može da ugosti do četiri osobe. Gosti se na zemlji smeste u korpu nalik ptičijem gnezdu, a zatim se korpa uzdigne do natstrešnice  u krošnjama.

 

 

Dok gosti uživaju među raskošnom, tropskom vegetacijom, "leteći" konobar im na užetu donosi naručenu hranu i piće.

 

 

Doručak u "gnezdu" uz cvrkut ptica, savršen je način da se započne dan. Ručak nudi beg od vrućine, a večera uz sveće i zalazak sunca, sigurno je jedno od najromantičnijih iskustava.

 

 

Inspirisan slobodnim duhom detinjstva i željom za usinjanjem među krošnje gde se razvijala mašta i rađali snovi, "Treepod" je dizajnirao i izgradio osnivač kompanije "Nomadic Resorts", Luis Tompson (Louis Thompson) u saradnji sa arhitektom Olavom Bruinom (Olav Bruin) i kompanijom "Little World" koja je bila zadužena za "zip line" sistem za dostavljanje hrane.

 

 

Foto: soneva.com