PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Rimski luksuz u Dubaiju

  • Objavljeno:
  • 5.3.2021

Na mestu čija je tradicija istkana od sunca, mora i dragocenih bisera, nikao je još jedan dragulj Dubaija. Sa savršenom lokacijom na veštačkom ostrvu u obliku morskog konjića, okružen tirkiznom vodom zaliva Džumeira, "Bulgari Resort Dubai" je rajska destinacija za one koji su u potrazi za mirom i privatnošću jednog ostrva, udobnošću privatne vile, i luksuzom koji krasi besprekoran italijanski stil.

 

Poput ostalih hotela iz "Bulgari" lanca, rizort u Dubaiju kreiraoje čuveni italijanski arhitektonski studio "Antonio Citterio Patricia Viel", zadržavajući par karakterističnih odlika u svakom hotelu, a istovremeno pružajući jedinstven šarm svakoj destinaciji.

 

 

Sa vilama u mediteranskom stilu, osvetljenim vrtovima i bazenima, rizort podseća na tradicionalna italijanska pomorska mesta i pravi savršenu ravnotežu između mediteranskog pejzaža i prirodnog okruženja Persijskog zaliva. Italijanski dizajn spojen je sa modernom arhitekturom i prožet ukrasima Bliskog istoka koji su u skladu sa lokalnom tradicijom.

 

 

UNIKATNI ISTOČNJAČKI DIZAJN

 

Na dugačkom posedu veličine 130.000 kvadratnih metara koji  se prostire duž promenade u marini, nanizani su, poput bisera na ogrlici, brojni hotelski objekti, vile i klubovi, među kojima se naročito izdvajaju glavna hotelska zgrada i paviljon jahting kluba. Na pola puta između kreacije čoveka i prirode, upečatljiva uvojita tekstura inspirisana oblikom korala je prvo što se može primetiti na fasadama kompleksa.

 

 

Arhitekte su upotrebile perforirane panele kao zaštitu od jarkog pustinjskog sunca, odajući počast tradicionalnim arapskim metodama, a istovremeno pružajući hotelu upečatljiv dizajn koji je postao njegov zaštitni znak.

 

 

ISTANČANI RIMSKI DUH

 

I dok svaki novi hotel iz "Bulgari" lanca poprima i karakteristike lokalne kulture, on se u biti rađa sa istim rimskim duhom. Jednostavne, čiste linije, vrhunski materijali i nameštaj,osečaj komfora. Kroz čitav enterijer provlači se specijalno dizajniran motiv "Maglia Pantheon" koji u sećanje priziva ornamente na podu rimskog Panteona i arhitektonsku tradiciju baroknog Rima.

 

 

Na zidovima zajedničkih prostorija izložene su fotografije nekadašnjih slavnih ličnosti iz perioda italijanskog prosperiteta "La Dolce Vita", kao podsetnik na snažnu vezu između brenda "Bulgari" i crvenog tepiha. Originalne skice nakita iz "Bulgari" arhive krase enterijere soba i hodnika podsećajući na 130 godina dugu tradiciju dizajniranja nakita.

 

 

 

RASKOŠNI LUKSUZ

 

Jedan od dragulja rizorta je "Bulgari vila" čiji gosti uživaju u prefinjenom luksuzu i privatnosti na 540 kvadratnih metara. Prostrane dnevne zone za relaksaciju i bujna privatna bašta sa velikim bazenom zadovoljavaju sve potrebe čula i tela. Dodir luksuza gosti rizorta mogu osetiti i u jednoj od osam prostorija spa centra uživajući u inovativnim tretmanima i terapijama ili u 25 metara dugačkom zatvorenom bazenu s pogledom na more. U pravom italijanskom duhu, gde je dobar obrok neizostavan element uživanja, rizort nudi nekoliko razmetljivih opcija.

 

 

Poznati italijanski kuvar okićen Mišelinovim zvezdicama, Niko Romito, kreirao je poseban spoj moderne i tradicionalne italijanske kuhinje specijalno za "Il Ristorante", interpretirajući izvrsne italijanske ukuse na jednostavan način.

 

 

Podsećajući na mediteranske bašte, raskošnim vrtovima rizorta šire se mirisi ruzmarina, maslina i limuna. Pejzažni dizajneri doneli su na stotine stabala drveća na ostrvo, uključujući australijski baobab, kako bi stvorili bujno zeleno okruženje nasred mora koje čini živopisan kontrast neboderima Dubaija. Jedan od skrivenih bisera je vrt "La Limonaia" čiji geometrijski dizajn poseća na antičke rimske bašte. Lampe sa dizajnom "Maglia Pantheon" diskretno osvetljavaju staze koje vode između brojnih stabala limuna.

 

 

ONIKS I SVILA

 

Prefinjene tkanine, kvalitetno drvo i unikatno sečen kamen podarili su hotelu izuzetan izgled. Tokom izgradnje, arhitekte i majstori su putovali u sve krajeve sveta kako bi istraživali i lično birali pojedinačne mermerne ploče i druge materijale.

 

 

Iz italijanskog grada Karare, arhitekte su odabrale mermer Arabescato za spoljašnje zidove rizorta, Breccia medicea korišćen je u lobiju, dok crni granit iz Mongolije prekriva većinu podova javnih prostorija. Dragoceni zeleni oniks korišćen je za izradu prijemnog stola u spa centru, a može se videti i na jednom od zidova u turskom kupatilu.

 

 

Hotelske vile, sa zidovima od indijskog krečnjaka, poseduju privatne bazene dekorisane retkim zelenim kamenom Sukabumi koji potiče iz Indonezije.

Nameštaj u svakoj sobi nosi oznaku renomiranih italijanskih brendova poput "B&B", "Flexform","Flos", "Maxalto".

 

 

Svaki komad nameštaja dizajnirali su ili birali dizajneri kompanije "Citterio-Viel", a neretko su ovi predmeti izrađivani po specijalnoj narudžbini za hotel.

 

 

Moderan i minimalistički, "Bulgari Resort Dubai" skladno niže materijale superiornog kvaliteta i istančane "Bulgari" detalje. Kombinujući čiste linije, besprekoran stil i sveprisutni komfor, rizort odiše čistom elegancijom, koja prožima svaki kutak luksuznog odmarališta.