PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Qatar Airways smanjuje broj Qmilja potrebnih za rezervaciju letova

  • Objavljeno:
  • 27.11.2020

Qatar Airways Privilege klub smanjio je do 49% broj Qmilja potrebnih za rezervaciju letova, što je glavni korak u njegovoj transformaciji, u cilju pružanja većih pogodnosti svojim vernim članovima.

 

Broj Qmilja neophodnih za rezervaciju letova će biti smanjen za sve članove koji putuju Qatar Airways-om, i tranzitiraju na najboljem aerodromu na Bliskom istoku, Međunarodni aerodrom Hamad (HIA), kao i one koji putuju u Dohu ili iz nje u Afriku, Ameriku, Aziju, Evropu i Okeaniju.

 

Članovi Privilege Club-a koji rezervišu fleksibilne karte – kojima je potreban dvostruki broj Qmilja - takođe će imati koristi od ovih smanjenja. Članovi mogu da koriste Qcalculator Privilege Club-a kako bi saznali broj Qmilja potrebnih za letove za željenu rutu kao i izbor kabine.

 

Prema novoj politici, u biznis klasi, broj Qmilja za povratni let iz Sao Paula za Tokio smanjen je za 49%, odnosno sa 391.000 na 200.000 Qmilja, od Oklanda do Los Anđelesa za 45% sa 434.000 na 240.000, od Pariza do Bangkoka za 40% sa 251.000 na 150.000 i od Dohe do Londona za 26% sa 116.000 na 86,000. U ekonomskoj klasi, broj Qmilja za povratni let iz Mumbaja do Njujorka smanjen je za 39% sa 131.500 na 80.000 Qmilja.

 

"Qmilje vas sada vode dalje kada putujete sa nama na kartkim, dugim i ultra dugim letovima. Povećali smo njihovu moć kako bismo osigurali da naši cenjeni članovi Qatar Airways Privilege Club-a budu nagrađeni za svoju lojalnost", navodi Tijeri Antinori, glavni komercijalni direktor kompanije Qatar Airways. "Ovaj korak je deo šire transformacije našeg programa lojalnosti koji je ove godine doživeo niz poboljšanja – sa uzbudljivim promenama koje slede u narednim mesecima. Cilj nam je da se etabliramo i učvrstimo kao vodeći program lojalnosti među aviokompanija na Bliskom Istoku i i da budemo među najboljima na svetu."

 

 

Ranije ove godine, Qatar Airways Privilege Club revidirao je svoju politiku Qmilja kako bi pružio veću fleksibilnost - kada član skupi ili potroši Qmilje, njihov saldo sada važi 36 meseci. Pored toga, Privilege Club je nedavno ukinuo naknade za rezervacije letova sa Qmiljama. Članovi koji rezervišu letove u biznis klasi i dalje će imati besplatan pristup salonu – uključujući i salon Al Mourjan Business Class Lounge na HIA – kao i dodeljivanje mesta.

 

Članovi Privilege Club-a će skupljati Qmilje kada putuju Qatar Airways-om, članovima oneworld® alijanse, ili sa bilo kojim partnerom aviokompanije. Članovi takođe mogu da skupljaju Qmilje koristeći Qatar Airways kreditne kartice i kupujući kod Privilege Club partnera. Qmilje se mogu iskoristiti za brojne pogodnosti koje uključuju nagradna putovanja, prelazak u višu kabinu ili dodatni prtljag na letu Qatar Airways-a, za kupovinu u Qatar Duty Free prodavnicama kao i za letove i hotelski smeštaj kod partnera.

 

Višestruko nagrađivana aviokompanija Qatar Airways je proglašena "Najboljom aviokompanijom na svetu" na ceremoniji najboljih svetskih aviokompanija za 2019. godinu organizovano od strane Skytraxa. Ponela je i titule "Najbolja aviokompanija na Bliskom Istoku", "Najbolja biznis klasa na svetu" i "Najbolje sedište u biznis klasi" kao priznanje za revolucionarno iskustvo biznis klase, Qsuite. Qatar Airways je tako postala jedina aviokompanija koja je pet puta ponela titulu Skytrax najbolje aviokompanije na svetu.