PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Qatar Airways prva međunarodna aviokompanija koja je ponovo uspostavila letove do Maldiva

  • Objavljeno:
  • 21.7.2020

Do kraja jula mreža destinacija ove aviokompanije će se proširiti na više od 450 letova nedeljno do preko 70 destinacija širom sveta. Maldivi se pridružuju brojnim popularnim destinacijama za odmor do kojih je Qatar Airways već uspostavio letove, uključujući, Kilimandžaro, Bali i Zanzibar.

 

Qatar Airways sa zadovoljstvom obaveštava da je upravo ova aviokompanija prva međunarodna aviokompanija koja je ponovo uspostavila letove do Maldiva, i to letom 15. jula iz Dohe. Budući da mreža destinacija Qatar Airways-a tokom prethodnih meseci nikad nije spala ispod 30 destinacija, ova aviokompanija nastavlja da bude lider u oporavku međunarodnih avio putovanja. Do kraja jula mreža destinacija ove aviokompanije će se proširiti na više od 450 letova nedeljno do preko 70 destinacija širom sveta.

 

Obnavljanjem letova do Maldiva, Qatar Airways polako u svoju mrežu uključuje niz popularnih destinacija koje su sada otvorene za posetioce Turisti iz Srbije mogu ponovo da planiraju da iz Beograda otputuju do Maldiva, da uživaju u belim peščanim plažama na jednoj od najpopularnijih i najekskluzivnijih destinacija na svetu.

 

Kako bi obezbedila da putnici mogu bezbrižno isplanirati svoje putovanje, aviokompanija je takođe produžila svoje procedure za rezervaciju i putnicima ponudila veći izbor. Aviokompanija će dozvoliti neograničen broj promena datuma, a putnici mogu da menjaju destinaciju onoliko puta koliko je potrebno, ukoliko je na udaljenosti unutar 5.000 kilometara od prvobitne destinacije. Aviokompanija neće naplaćivati nikakve razlike u ceni za putovanja završena do 31. decembra 2020, nakon čega će se primenjivati uslovi tarife. Sve karte rezervisane za putovanja do 31. decembra 2020, važiće dve godine od datuma izdavanja. Za detaljne uslove koji se primenjuju posetite stranicu RelyOnUs.

 

 

Mere sigurnosti putnika i kabinskog osoblja kompanije Qatar Airways uključuju uvođenje lične zaštitne opreme za kabinsko osoblje, besplatan zaštitni komplet i jednokratne zaštitne vizire. Putnici koji putuju biznis klasom, avionima koji su opremljeni Qsuite-om, mogu iskoristiti poboljšanu privatnost, uključujući klizne pregrade za privatnost i potpuno zatvorena vrata. Putnici se takođe mogu odlučiti da koriste indikator "Ne uznemiravaj" u svom privatnom apartmanu ukoliko žele da ograniče svoju interakciju sa kabinskim osobljem. Qsute je i dalje dostupan na letovima do više od 30 destinacija uključujući London, Sidnej, Singapur i Dalas, a u planu je da se doda i na više ruta u toku leta.

 

Dom i sedište kompanije Qatar Airways, međunarodni aerodrom Hamad (HIA), sprovodi stroge postupke čišćenja i primenjuje mere društvenog distanciranja na svim terminalima. Zone gde se putnici okupljaju se dezinfikuju na svakih 10 do 15 minuta, a kabine za ukrcavanje i autobusi koji prevoze putnike čiste se nakon svakog leta. Pored toga, sredstva za dezinfekciju ruku su obezbeđena na aerodromu. Skytrax je nedavno rangirao međunarodni aerodrom Hamad (HIA) kao treći najbolji aerodrom na svetu u konkurenciji sa 550 aerodroma širom sveta. S obzirom da je 2019. bio na četvrtoj poziciji, a ove godine na trećoj, ovaj trend samo pokazuje napredak i posvećenost da ide ka vrhu, uzevši u obzir da je aerodrom otvoren 2014. godine. Takođe, Hamad je proglašen za najbolji aerodrom na Bliskom Istoku šestu godinu zaredom kao i za aerodrom sa najboljim osobljem na Bliskom Istoku petu godinu zaredom.

 

Podsećamo da je Qatar Airways ponovo uspostavila svoje letove iz Beograda od 01. jula 2020. Aviokompanija tokom jula leti tri puta nedeljno, a u avgustu i septembru će povećati svoje kapacitete na četiri, odnosno 10 letova nedeljno.

 

 

Red letenja:

Ponedeljak, sreda i petak

Beograd - Doha - Maldivi odlazak: 12:30 dolazak 18:25

Maldivi - Doha - Beograd odlazak: 02:05 dolazak 09:05