PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Qatar Airways poklanja 100.000 besplatnih putovanja za medicinske radnike

  • Objavljeno:
  • 13.5.2020

Qatar Airways poklanja 100,000 besplatnih avionskih karata za sve medicinske radnike u znaku zahvalnosti za njihovo herojsko zalaganje tokom pandemije COVID-19.

 

Održavanje operacija 24/7 proteklih meseci, kao i uvođenje dodatnih 100 čarter letova, Qatar Airways je sprovodio svoju misiju da vrati više od milion putnika u svoje matične države i za to primio brojne pohvale od strane putnika ali i država, a sada želi da nagradi medicinske radnike širom sveta.

 

Besplatne karte će biti dostupne za rezervisanje od 12. do 18. maja 2020. godine. Medicinski radnici se mogu prijaviti za ovu specijalnu ponudu na stranici qatarairways.com/ThankYouHeroes tako što će popuniti formular i primiti specijalni promotivni kod, na osnovu sistema ko se pre prijavi.

 

Medicinski radnici iz celog sveta ostvaruju pravo na besplatne karte. Kako bi kompanija omogućila transparentan i pošten način dodele karata, svaka država će dobiti određeni broj karata, zavisno od populacije države, raspoređeno na period od sedam dana od 12. do 18. maja. Dnevno dodeljivanje karata će biti objavljivano svakog dana u 00:01 prema vremenskoj zoni Katara tokom trajanja kampanje.

 

Svih 100,000 medicinskih radnika koji preuzmu promotivni kod moći će da rezervišu do dve besplatne povratne karte u ekonomskoj klasi za bilo koju od dostupnih Qatar Airways destinacija – jednu za sebe i jednu sa saputnika. Karte moraju biti rezervisane do 26. novembra i iskorišćene do 10. decembra 2020. godine. Karte su potpuno fleksibilne sa neograničenim brojem promena destinacije i datuma putovanja bez ikakvih naknada. Cena karte i naknada su pokrivene od strane Qatar Airways-a, dok se aerodromske takse moraju platiti.*

 

 

“Svi u Qatar Airwaysu su veoma zahvalni na predanosti i napornom zalaganju medicinskih radnika širom sveta koji su brinuli o svojim sugrađanima tokom ovog teškog perioda. Njihova hrabra prezentacija dobrote, predanosti i profesionalnosti je spasila stotine hiljada života širom sveta. Izgradili smo snažan nivo poverenja sa našim putnicima, vladama država, poslovnim partnerima i aerodromima tokom ove krize i planiramo nastaviti našu misiju tako što ćemo odati priznanje herojima. Naši zaposleni nisu odustajali prethodna tri meseca, nisu posustali u misiji da pomažu ljudima u povratku u svoje domove.

Ujedinjeni u predanosti, delimo zahvalnost. Sada je pravi trenutak da nagradimo hrabrost medicinskih radnika. Ne postoje reči kojima možemo dovoljno zahvaliti i kojima se možemo odužiti ovim hrabrim ljudima ali se nadamo da naš skromni gest u vidu besplatnih avionskih karata na Qatar Airways-ovim letovima im može pružiti priliku za zasluženi odmor, posetu porodici i prijateljima ili da istraže neku od destinacija o kojoj odavno sanjaju.”, poručio je generalni direktor Qatar Airways grupacije, gospodin Akbar Al Baker.

 

Pored navedenog, medicinskim radnicima će biti uručen i vaučer sa 35% popusta koji ostvaruju u Qatar Duty Free prodavnicama na Međunarodnom aerodromu Hamad u Dohi, koje mogu iskoristiti do 31. decembra 2020.**

 

Qatar Airways je nedavno objavio da je započela faza ponovnog proširenja mreže destinacija u skladu sa potražnjom ali i ukidanju restrikcija koje su nastale usled trenutne situacije. Planirano je uspostavljanje letova na 52 destinacije do kraja meseca maja, a taj broj će se povećati na 80 u junu.

 

Višestruko nagrađivana aviokompanija je proglašena za najbolju aviokompaniju za 2019. godinu prema odluci Skytraxa. Takođe, osvojila je i nagrade za Najbolja aviokompanija na Bliskom Istoku, Najbolja biznis klasa na svetu, kao i Najbolje sedište biznis klase, što je samo nastavak priznanja za patentirano i unikatno iskustvo biznis klase, Qsuite.

 

Qatar Airways nastavlja da održava najviše higijenske standarde koji podrazumevaju dezinfekciju aviona, upotrebu sredstava za čišćenje koje preporučuju Svetska asocijacija za aviosabraćaj (IATA) i Svetska zdravstvena organizacija (WHO), kao i termalno skeniranje zaposlenih.

 

Osim toga, Qatar Airways avioni su opremljeni najnaprednijim sistemima za filtriranje vazduha koji sadrže specijalno prilagođene HEPA filtere i odstranjuju 99.97% svih virusnih i bakterijskih materija. Svi materijali na letu koji su dostupni putnicima se peru i dezinfikuju na visokim temperaturama i pakuju uz upotrebu jednokratnih rukavica.

 

 

* Ova ponuda je dostupna samo na letovima Qatar Airways-a. Medicinski radnici koji mogu ostvariti pogodnosti su: doktori, medicinski tehničari, medicinske sestre, bolničari, farmaceuti, laboratorijski tehničari i medicinski istraživači. Važeća ID kartica od strane poslodavca mora biti priložena na aerodromu tokom prijave na let.

 

** Važe posebni uslovi, molimo Vas da proverite u prodavnicama. Ponuda važi do 31. decembra 2020.

 

Foto: Qatar Airways