PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Qatar Airways najbolja aviokompanija za 2019. godinu

  • Objavljeno:
  • 19.6.2019

Qatar Airways je osvojio četiri prestižne nagrade na ovogodišnjoj Skytrax World Airline Awards dodeli nagrada, uključujući i glavnu nagradu "Najbolja aviokompanija na svetu" čime je postala jedina aviokompanija u istoriji koja je prestižno priznanje osvojila pet puta (2011, 2012, 2015, 2017 i 2019).

 

Nacionalni prevoznik države Katar osvojio je i priznanja "Najbolja aviokompanija na Bliskom istoku", "Najbolja biznis klasa na svetu" i "Najbolje sedište u biznis klasi".

 

Aviokompanija je već treću godinu zaredom proglašena najboljom aviokompanijom na Bliskom istoku, dok je priznanje "Najbolja biznis klasa na svetu" ponela četvrtu godinu zaredom. Priznanjem za najbolju biznis klasu na svetu zadržava poziciju lidera u domenu inovacija u avioindustriji, prvenstveno zahvaljujući patentiranom proizvodu Qsuite.

 

Qsuite nudi iskustvo prve klase u kabini biznis klase: karakterišu ga prvi "francuski" ležaj u biznis klasi u avioindustriji, kao i paneli za privatnost koji omogućavaju putnicima na susednim sedištima da kreiraju svoju privatnu sobu, prvu takve vrste u industriji. Qatar Airways je ponosno lansirao Qsuite na ITB Berlin u martu 2017. godine.

 

"Ovo je veliki dan za državu Katar, i drago mi je što sam danas bio ovde da svedočim istorijskom trenutku kada je Qatar Airways po peti put prepoznat kao najbolja aviokompanija godine", rekao je na ceremoniji dodele nagrada ministar transporta i komunikacija države Katar, Njegova Ekselencija gospodin Jassim Saif Ahmed Al-Sulaiti.

 

Nagrade Skytrax World Airline Awards su nezavisne i nepristrasne, uvedene 1999. godine kako bi pružile globalnu ocenu zadovoljstva putnika. Putnici širom sveta glasaju u najvećoj anketi o zadovoljstvu putnika u avio saobraćaju kako bi odlučili ko su dobitnici nagrada. Skytrax nagrade mediji širom sveta nazivaju "Oskarom avioindustrije".

 

 

"Nagrade Skytraxa su prepoznate kao najprestižnije u avioindustriji što osvajanje toliko nagrada čini zaista nezaboravnim iskustvom za Qatar Airways. Oduševljeni smo što su nam naši putnici odali priznanje i omogućili osvajanje ove četiri prestižne nagrade. Biti prva aviokompanija koja je po peti put proglašena kao 'Aviokompanija godine', predstavlja značajan uspeh i, u kombinaciji sa još tri glavne Skytrax nagrade, svedoči o neumornim naporima celog tima Qatar Airways-a. To je ponosan trenutak za aviokompaniju jer težimo ka inovacijama i boljim uslugama što postavlja nove standarde u industriji", rekao je izvršni direktor Qatar Airways grupacije, Njegova Ekselencija g. Akbar Al Baker.

 

Istraživanje je obuhvatilo više od 21 miliona korisnika i preko 100 nacionalnosti. Anketa je pregledana od strane Skytraxa da bi se identifikovale IP adrese i informacije o korisniku, te izbrisali dupli glasovi, sumnjivi i neprihvatljivi unosi. Uključeno je više od 300 aviokompanija.

 

"Činjenica da su za Skytrax nagrade glasali putnici čini ih posebno značajnim za sve nas u industriji. Avioindustrija je veoma konkurentna oblast, i ovakva priznanja će nas motivisati za još veće uspehe i radujemo se što ćemo u narednim godinama proizvodima svetske klase prevesti milione putnika", dodao je izvršni direktor Qatar Airways grupacije.

 

"Biti imenovan za najbolju svetsku aviokompaniju je veliko priznanje visokim standardima Qatar Airways-a i prepoznaje naporan rad i predanost svakog zaposlenog. Osvajanje ovog priznanja po peti put je odličan rezultat i čestitamo im na ovom jedinstvenom uspehu", rekao je glavni izvršni direktor Skytraxa, gospodin Edward Plaisted, komentarišući rezultate.

 

Qatar Airways trenutno upravlja modernim flotom od preko 250 aviona preko svoje centrale, Međunarodnog aerodroma Hamad (HIA) na više od 160 destinacija širom sveta. Aviokompanija će dodati brojne nove destinacija svojoj širokoj mreži u 2019. godini, uključujući Davao, Filipini; Lisabon, Portugal; Mogadishu, Somalija i Langkawi, Malezija.

 

Ukoliko planirate putovanje, u naredna tri dana možete da iskoristite akciju Qatar Airways-a i posetite više od 160 destinacija širom sveta po promotivnim cenama.

 

Foto: Qatar Airways