PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Qatar Airways najbolja aviokompanija na svetu za 2017.

 • Objavljeno:
 • 23.6.2017

Aviokompanija "Qatar Airways" ponovo je izabrana za aviokompaniju godine na prestižnoj dodeli "Skytrax" nagrada, održanoj na međunarodnoj vazduhoplovnoj izložbi u Parizu. Ovo je četvrti put da je ova aviokompanija proglašena za najbolju na svetu.

 

Pored glavne nagrade, Qatar Airways je dobitnik još tri prestižna priznanja: Najbolja biznis klasa na svetu; Najbolja aviokompanija na Bliskom istoku i Najbolja čekaonica za putnike prve klase. Međunarodni aerodrom Hamad u Dohi je i ove godine rangiran kao aerodrom sa 5 zvezdica, što ga je uvrstilo u pet aerodroma na svetu sa ovim rejtingom.

 

"Za nas kao kompaniju je od velikog značaja da smo upravo sad, u ovom trenutku, imenovani za najbolju aviokompaniju, što samo pokazuje da putnici veruju u našu duboku predanost da pružimo samo najbolje. Ova nagrada je takođe rezultat velike posvećenosti i zalaganja svakog zaposlenog u Qatar Airways-u. Naša priznanja na ovogodišnjoj dodeli Skytrax nagrada su posebno važna jer su ove nagrade izglasane od strane putnika. I baš njima se posebno zahvaljujem i želim im dobrodošlicu na našem svakom sledećem letu", kaže generalni direktor Qatar Airways Grupe, njegova ekselencija Akbar Al Baker.

 

"Imajući na umu trenutnu situaciju nelegalne blokade od strane naših suseda, ova nagrada ne pripada meni, niti mojoj aviokompaniji već mojoj zemlji", dodao je njegova ekselencija Akbar Al Baker.

 

 

Globalna aviokompanija, koja je na prošlogodišnjoj dodeli nagrada dobitnik priznanja za Najbolju biznis klasu na svetu, Najbolji lounge za putnike biznis klase i Najbolje kabinsko osoblje na Bliskom istoku, nastavlja da prevazilazi očekivanja u pogledu svog globalnog širenja kao i proizvoda koji nudi, uključujući nedavno predstavljeno novo sedište u biznis klasi – "Qsuite". Prvi avion sa ovim sedištem predstavljen je na međunardonoj vazduhoplovnoj izložbi u Parizu, a prvi let ovaj avion će obaviti na ruti Doha London ovog vikenda.

 

"Qatar Airways" revolucionarno novo sedište u biznis klasi ("Prva klasa u biznis klasi") – "Qsuite", biće pokazano hiljadama posetilaca na međunarodnom sajmu vazduhoplovstva u Parizu od 19. do 25. juna, pre svog prvog uvođenja u servis na letu između Dohe i Londona, koji je planiran kasnije ovog meseca. "Qsuite" predstavlja prvi francuski ležaj dostupan putnicima u biznis klasi, sa privatnim panelima koji se pomeraju, i dozvoljavaju putnicima da stvore svoju privatnu sobu. Prilagodljivi paneli i pokretni TV monitori kod četiri centralna sedišta, dozvoljavaju kolegama, prijateljima ili porodici koji putuju zajedno da transformišu svoj prostor u privatni separe, gde su u mogućnosti da rade, večeraju i druže se.

 

U mesecima koji dolaze, mreža destinacija ove aviokompanije će nastaviti da raste. U ponedeljak, 12. juna 2017. godine, aviokompanija je uvela letove do Dablina, Severna Irska. Dve nove destinacije koje će se priključiti mreži "Qatar Airways-a" su Nica, Francuska (4. jul) i Skoplje, Makedonija (17. jul). Ostale nove destinacije koje se planiraju za ovu i sledeću godinu su: Las Vegas (SAD), Kanbera (Australija), Duala (Kamerun), Librevil (Gabon), Medan (Indonezija), Rio de Žaneiro (Brazil), Santijago (Čile), Sarajevo (Bosna i Hercegovina), kao i mnoge druge.

 

 

Lista 20 najboljih aviokompanija na svetu sledi u nastavku:

 

 1. Qatar Airways
 2. Singapore Airlines
 3. ANA All Nippon Airways
 4. Emirates
 5. Cathay Pacific
 6. EVA Air
 7. Lufthansa
 8. Etihad Airways
 9. Hainan Airlines
 10. Garuda Indonesia
 11. Thai Airways
 12. Turkish Airlines
 13. Virgin Australia
 14. Swiss Int’l Air Lines
 15. Qantas Airways
 16. Japan Airlines
 17. Austrian
 18. Air France
 19. Air New Zealand
 20. Asiana Airlines

 

Foto: Qatar Airways