PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Prvi hotel u svemiru biće otvoren 2027.

  • Objavljeno:
  • 24.3.2021

Za samo šest godina, ovo će biti hotel sa najlepšim pogledom u Univerzumu. Pogledajte kako će izgledati Voyager Station – prvi svemirski hotel!

 

Fondacija Gateway najavila je otvaranje prvog hotela u svemiru, za čiju će izgradnju biti zadužena kompanija Orbital Assembly Corporation. Početak gradnje je planiran za 2026, a već godinu dana kasnije hotel će primiti prve posetioce.

 

Čak 440 gostiju moći će da uživa u spektakularnom pogledu na Zemlju iz jedinstvenog hotela u svemiru. Osim toga, gosti će iskusiti neponovljiv osećaj lakoće kretanja: zahvaljujući kružnom rotirajućem dizajnu, hotel će imati gravitaciju, ali znatno slabiju nego na Zemlji, tačnije tek jednu šestinu Zemljine teže.

 

 

Širok spektar sadržaja

 

Izgradnja hotela započeće od njegovog centralnog dela u kojem će se nalaziti pristanište. Nakon toga biće izgrađen spoljašnji prsten prečnika 200 metara, koji će biti povezan sa centralnim delom preko četiri koridora.

 

 

Na spoljašnjem delu nalaziće se 24 modula predviđena da sadrže hotelske sobe, apartmane, restorane, barove, teretane, smeštaj za osoblje, kao i istraživački centar.

 

 

Prostorija za rekreaciju visoka sedam metara biće namenjena aktivnostima prilagođenim maloj gravitacionoj sili. Tokom večeri ovaj prostor će se koristiti kao koncertna dvorana u kojoj će nastupati najveće muzičke zvezde.

 

 

Enterijer u prirodnim materijalima i bojama

 

Voyager Station nudi veliki izbor smeštajnih jedinica, između ostalog i luksuzne vile površine 500 kvadrata, u kojima može boraviti do 16 osoba. Ove vile mogu se iznajmiti na nedelju, mesec dana ili pak trajno. Osim vila, svemirski hotel nudiće brojne apartmane površine 30 kvadrata.

 

 

Kako bi stvorili prijatan prostor za boravak gostiju, unutrašnjost hotela Voyager Station biće uređena poput luksuznih hotela, u neutralnoj paleti boja i sa prirodnim materijalima.

 

Otvaranje hotela prvobitno je bilo planirano za 2025. godinu, međutim pojava pandemije odložila je ovaj događaj za dve godine.