PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Prvi hotel na svetu sa sopstvenom prašumom

  • Objavljeno:
  • 31.1.2018

Poznat po ekstravagantnoj arhitekturi - najvišoj zgradi na svetu, zadivljujućim veštačkim ostrvima, atraktivnim podvodnim vilama, Dubai će uskoro moći da se pohvali i hotelom koji će postaviti nove standarde na polju ultra luksuznih ugostiteljskih objekata.

 

"Rosemont Five Star Hotel & Residences" biće prvi hotel na svetu u okviru kojeg će se nalaziti – prašuma!

 

 

I ne samo to, ovaj hotel sa pet zvezdica će imati i veštačku plažu, vodopade, kao i "nebeski bazen" sa staklenim dnom, u kojem će plivači moći da uživaju u spektakularnom pogledu sa velike visine na grad ispod njih.

 

 

Projekat će obuhvatati dve kule visoke 47 spratova, smeštene na zajedničkoj bazi visokoj pet spratova. Prostiraće se na 185.800 kvadratnih metara, od kojih će 7000 biti pod prašumom.

 

 

Veštačka plaža i prašuma nalaziće se u bazi građevine, dok će u jednoj od kula biti smešten hotel sa 450 soba, a u drugoj 280 apartmana i luksuzne stambene jedinice. Obe kule posedovaće "nebeski lobi" i "nebeski bazen".

 

 

Impresivan projekat koji potpisuje kompanija "ZAS Architects", vredan je čak 450 miliona evra i biće završen u toku 2018. godine.

 

 

Foto: Plompmozes