PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Prva pametna daska za veslanje za savršeno letnje uživanje

  • Objavljeno:
  • 21.5.2016

"SipaBoards Drive" je prva pametna daska na naduvavanje na svetu koja poseduje električni motor koji ujedno služi i kao pumpa.

 


   Kako spakovati odeću za mesec dana u ručni prtljag 

 

   Ovo video uputstvo za pakovanje stvari videlo je skoro 9 miliona ljudi. Ne bez razloga! Ovo je            verovatno najbolje pakovanje ikada.   

 


 

Ovaj kompresor transformiše izduvanu dasku u čvrst objekat za samo pet minuta, za razliku od standardnih daski na naduvavanje za koje je potrebno tri puta više vremena. Nakon pumpanja, motor se ubaci u dasku i služi kao sistem za pogon.

 

 

Sa tri podešavanja, "SipaDrive" motor pokreće dasku brzinom do 3,5 čvora po času. Motor je u potpunosti ekološki, bez štetnih emisija i veoma tih, pa je pogodan za korišćenje i u zaštićenim vodama. Dopunjiva baterija moze da obezbedi tri sata rada motora ukoliko se kreće laganom brzinom.

 

 

Motorom se upravlja bežičnim putem preko upravljača koji je smešten na pametnom veslu "SipaPaddle". Veslo ne samo što kontroliše brzinu motora, već i automatski prekida konekciju i gasi motor kada upadne u vodu ili se odvoji od daske.

 

 

 

 

"SipaBoards Drive" daske su izrađene od izuzetno izdržljivog PVC materijala i dolaze u tri modela "All-Rouder", "Cruiser" i "Fisherman".

 

 

 

Pomoću aplikacije na smartfonu, moguće je pratiti kretanje daske i primiti obaveštenje kada nivo baterije padne na 50%.

 

 

Dizajn "SipaBoards Drive" daske nagrađen je međunarodnom "Red Dot Best of the Best" nagradom za 2015. godinu, a u januaru ove godine inovativni dizajn prepoznat je ulaskom u finale za nagradu "ISPO Brand New".

 

 

Prikupljanje sredstava za finansiranje novog ciklusa proizvodnje pokrenuto je preko Kikstartera. Pružajući svoju donaciju slovenačkoj kompaniji SipaBoards, već u avgustu možete očekivati isporuku daske na samonaduvavanje iz kolekcije "SipaBoards Air" ili rasklopivog "SipaPaddle" vesla od karbonskih vlakana.

 

 

Foto: sipaboards.com