PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Prijavite se za FORMAT PRAKTIČNE EDUKACIJE o cirkularnoj gradnji u građevinskom sektoru

  • Objavljeno:
  • 25.9.2020

Jedinstvena prilika za unapređenje vašeg znanja i šansa da se umrežite sa liderima iz cirkularne, održive i zelene gradnje. Program počinje online Radionicom u četvrtak 8. oktobra, a prijavu je potrebno popuniti najkasnije do 30. septembra do ponoći.

 

Šta je u pitanju: Edukativni i praktični program – imlpementacija cirkularne ekonomije u građevinarstvu

 

Kome je namenjen: mladim inženjererima i master studentima, arhitekture, građevine, mašinstva, elektrotehnike, urbaniste, pejzažne arhitekte, inženjere organizacionih nauka, ali i menadžere gradnje i upravljanja objektima

 

Gde i kada: Počinje sa online Radionicom, u četvrtak 8. oktobra 13 časova sa Modulom 1 na kojem će se dobiti detaljne informacije o Izazovu. 

 

Ko organizje: Međunarodni projekat CE Beacons u kome PKS, Cirekon i Savet zelene gradnje Srbije zajedno realizuju Radni paket u sektoru građevinarstva.

 

naučite i primenite

+

konkurs

+

nagrada

 

pobednički tim osvaja 1200 eur, a svaki član tima i godišnju članarinu u SrbGBC

 

FORMAT PRAKTIČNE EDUKACIJE ima za cilj prenos znanja i uputstava za praktičnu implentaciju cirkularnosti u građevinarstvu i retrofitinga i deo je projekta "Western Balkan Circular and Climate Innovation Beacons", podržanog od EIT Climate-Kic organizacije, glavne inicijative Evropske Unije u sferi inovacija za prilagođavanje klimatskim promenama.

 

CirEkon (Centar za Cirkularnu ekonomiju) partner Climate-Kic, u ulozi nosioca projekta i SrbGBC (Savet zelene gradnje Srbije), nacionalni član WorldGBC, će vam preneti svoja znanja i uputiti vas kako da ih praktično implementirate na konkretnom izazovu retrofitinga.

 

Budućnost zahteva multidisciplinarnost, zato je program namenjen širokom opusu zanimanja i podrazumeva učešće predstavnika nekoliko obrazovnih sfera. "Na mladima svet ostaje" zato pozivamo mlade inženjere i master studente, arhitekture, građevine, mašinstva, elektrotehnike, urbaniste, pejzažne arhitekte, inženjere organizacionih nauka, ali i menadžere gradnje i upravljanja objektima da se prijave i pridruže onima koji su spremni da stiču nova znanja i veštine za budućnost.

 

Otvorenost za širenjem znanja pokazujemo i time što poziv upućujemo i studentima pomenutih struka da nam se pridruže na prvom modulu edukacije 08. oktobra, kako bi stekli osnovna znanja o cirkularnosti.

 

FORMAT PRAKTIČNE EDUKACIJE omogućiće učesnicima:

 

–         da prošire znanja iz oblasti implementacije cirkularnih modela gradnje i projektovanja, kroz praktičan rad

 

–         da podeljeni u timove, osmisle i u praksi primene principe cirkularne gradnje na zadatom objektu, na parceli koja se nalazi u Beogradu

 

–         da se konsultuju i rade sa domaćim i internacionalnim stručnjacima iz ove oblasti

 

Čitav proces praktične edukacije biće realizovan do 15. decembra 2020. godine, a rezultiraće odabirom najboljeg projektnog rešenja. Pobedničkom timu biće dodeljena nagrada kao i mogućnost da učestvuju u studiji izvodljivosti i postanu deo procesa planiranja i uspostavljanja centara (Beacons) koji će delovati kao otvoreni inovacijski prostori koji neguju i grade kapacitete za implementaciju modela cirkularne ekonomije.

 

Za prijavu je potrebno POPUNITI REGISTRACIONI FORMULAR najkasnije do 30. septembra do ponoći.

 

Potvrdu da ste učesnik FORMAT PRAKTIČNE EDUKACIJE dobićete najkasnije do 4. oktobra do ponoći.

 

Projekat “Western Balkan Circular and Climate Innovation Beacons”  (srp. Cirkularni svetionici) nastao je kao rezultat zajedničke saradnje Centra za cirkularnu ekonomiju “CirEkon” (Srbija), Privredne komore Srbije, Instituta za klimatske promene, životnu sredinu i energiju “Wuppertal” (Nemačka), “Cleantech”-a (Bugarska), Privredne i industrijske komore iz Temišvara (Rumunija), kao i Centra za istraživanje i inovaciju “ATINA” (Grčka). Plan realizacije predviđa uključivanje lokalnih aktera iz građevinskog sektora, u početku u Srbiji i Rumuniji, a dugoročno u regionu Balkana u proces planiranja i uspostavljanja centara (Beacons) koji će pokrenuti implementaciju cirkularnih inovacija u poslovanju i politici i delovati kao otvoreni inovacijski prostori koji neguju i grade kapacitet u lokalnim inovacijskim eko sistemima. Ovi svetionici obuhvataće prostor za prikazivanje inovacija, testiranje i pojačanu primenu (komercijalizaciju), uključujući pokretanje novih usluga cirkularne ekonomije za mala,  srednja preduzeća i startup-e.