PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Prefinjeno kupatilo u otvorenom prostoru

  • Objavljeno:
  • 31.7.2014

Bilo da je u pitanju privatni ili prostor hotela, otvorena kupatila danas predstavljaju posebni kutak kome dizajneri enterijera i arhitekte posvećuju mnogo pažnje. Ovaj fenomen postojao je i u drevnim istočnim kulturama, a negovan je i u Antićkoj Grčkoj i Rimu. Danas je način da se prikaže luksuz, onaj u kome svi žele da uživaju.

 

Otvorena kupatila predstavljaju savršeno rešenje za luksuzne enterijere, pogotovo za kuće na plažama i u toplim područjima. Oni su pravi spa centri i mesta za odmor i relaksaciju, bilo kao deo privatnog prostora, ili hotelskog kompleksa.

 

U otvorenim kupatilima mogućnosti za prilagođavanje dizajna su nepregledne, pa se mogu zadovoljiti ukusi i ljubitelja minimalizma, rustičnog dizajna, ali i zen bašti i autentičnih kutaka iz prirode. U primorskim kućama predstavljaju sponu između privatnog kupatilskog dela doma i plaže, pa se u njemu vrlo često provodi jako mnogo vremena. U rizortima ova mesta gostima pružaju potpuno privatno uživanje u spa uslugama.

 

Hedonisti su se dosetili i da se poigraju mogućnostima termoizolacije, te su otvorena kupatila preneli u prostore isturene ka spoljašnjosti u sred prirode, naročito one koja zimi biva prekrivena snegom, što predstavlja posebno iskustvo. U svim slučajevima, ovo su predivna mesta za meditaciju i relaksaciju duše i tela.

 

 

Foto: rocsgrp.com / timticks.com