PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Poznati u neočekivanim izdanjima

  • Objavljeno:
  • 26.12.2014

Bilo je potrebno da proteknu vekovi, od doba Stare Grčke i Rima, pa da se kult ljudskog tela ponovo postavi na pijedastal obožavanja i veličanja - na kome se u davnoj prošlosti dugo vremena nalazio. I dok je nekada najviše dolazio do izražaja kroz monumentalne spomenike, kipove ratnika i bogova savršeno izvajanih tela i gladijatore po arenama, danas u moderno doba, njegovi glavni protagonisti potiču iz sveta zabave, oglašavanja, sporta i drugih oblasti javnog života koje povlače za sobom medijsko eksponiranje.

 

Tako su perfektan izgled i idealna figura odavno postali ulaznica za svet poznatih i često neophodan uslov da postanete zvezda. Mnogima je to, međutim, i jedini kvalitet. Na drugoj strani, od onih VIP ličnosti koje već iza sebe imaju uspešne karijere izgrađene na osnovu istinskih kvaliteta, traži se da ostanu zauvek mladi, bez ijedne vidljive bore na licu, zategnutog i utreniranog tela - praktično “zamrznuti u vremenu”.

 

A da bi se mladost i kult lepog tela sto duže održali, dozvoljeno je praktično sve što u tom cilju može da pomogne: plastičene operacije, solarijumi, treninzi do iznemoglosti, razne dijete, masaže, meditacije – sve... Ukoliko ni to nije dovoljno, u pomoći pristiže svemogući Photoshop, koji će ispraviti sve uočene nedostatke.

 

Šta se, međutim, dogodi kada se Photoshop okrene protiv poznatih? I kako bi oni izgledali u situacijama koje su za njih gotovo zabranjene, nepoželjne ili, pak, neuobičajene? Upravo ova pitanja bila su inspiracija za autora sajta Funny-Celebs.com, koji se na šaljiv način poigrao sa kultom tela i ekstremnim izdanjima poznatih ličnosti.

 

U galeriji koja sledi može se, između ostalog, videti i kako bi izgledala ona druga krajnost poznatih - kada se potpuno zapuste i prestanu da vode računa o svom telu, a nasmejaće vas i simbolično poigravanje sa nekim prepoznatljivim karakteristikama najpoznatijih ličnosti današnjice. 

 

 

Foto: Funny-Celebs.com