PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Plutajući restoran u obliku gnezda

  • Objavljeno:
  • 29.8.2016

Arhitekta Miguel Angel Aragones kreirao je pravo umetničko delo na bazenu hotela Mar Adentro u Meksiku, stvorivši iluziju ogromnog ptičijeg gnezda koje pluta po površini vode.

 


   Romantična večera iznad mora i džungle

 

   Putovanje na Tajland trebalo bi da se nađe na svačijoj listi želja, a opuštanje među krošnjama      drveća sa čašom omiljenog pića u ruci i pogledom na Tajlandski zaliv moglo bi da zauzme              visoko mesto na toj listi.


 

Ovo "gnezdo" zapravo je zadivljujuć restoran smešten ispod nivoa vode i prekriven pletenom drvenom kupolom izrađenom isključivo od pruća. Restoran "Nido", što u prevodu znači gnezdo, povezan je sa hotelom mrežom staza koje se prostiru po bazenu.

 

 

Gosti se mogu prošetati neobičnom promenadom, diveći se upečatljivom kontrastu između moderne arhitekture hotela čistih linija i organske strukture u vodi.
 

 

 

Vođeno je računa da dizajn enterijera restorana bude jednostavan kako bi dominantan element ostala neobična krovna struktura. Minimalistički dizajn i svetla paleta boja ističu lepotu krova i čine da unutrašnjost deluje prijatno i udobno.

 

 

Foto: Joe Fletcher