PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Pet najskupljih kuća poznatih koje su na prodaju

  • Objavljeno:
  • 10.3.2014

Top 5 lista najskupljih kuća poznatih ličnosti pravi je raj za oči, ali i ulaznica u svet luksuza i ekstravagancije. U tom svetu ne zarađuje se samo od velikih uloga, ploča i projekata, već i od dobrih investicija. O tome najbolje svedoči sam vrh ove liste sa koje su za malo izostala imena kao što su Tomi Li Džons, Majkl Džordan i Mel Gibson.

 

Predstavljamo vam listu poznatih koji su očito najbolje shvatili kako se uvećava već stečeno bogatstvo i naplaćuje činjenica da su baš oni živeli u kući koja traži nove vlasnike.  

 

5. Bob Vajnštajn – 32 miliona dolara

 

Na petom mestu nalazi se kuća poznatog filmskog producenta Boba Vajnštajna koju je kupio 2000. godine za 16 miliona dolara. Kuća je sagrađena 1916. godine, a celokupno imanje osim luksuzne kuće sa šest spavaćih soba i nekoliko prekrasnih kuhinja sadrži i vlastitu peščanu plažu. Posed se nalazi u prelepoj prirodi, a ako Vajnštajn uspe da ga proda po ceni od 32 miliona dolara udvostručiće novac uložen pre 14 godina u ovo prelepo imanje.  

 

 

4. Džon Bon Džovi – 40 miliona dolara

 

Raskošna vila na Menhetnu od 692 kvadrata ima pet spavaćih soba, isto toliko kupatila, ogromnu kuhinju, kućni bioskop, velike prozore sa predivnim pogledom na grad, nekoliko kamina, podove od tvrdog drveta i tri otvorene terase. Poznati američki muzičar je ovaj penthaus 2007. godine platio 24 miliona dolara, a nakon renovinara traži 16 miliona više.  

 

 

3. Bob Houp – 50 miliona dolara

 

Za neobičnu kuću koja podseća na vulkan, a napravljena je od betona i stakla, ćerka engleskog komičara koji je preminuo 2003. godine traži 50 miliona dolara. Kuću se nalazi u Palm Springsu, a dizajnirao ju je čuveni Džon Lautner. Ubedljivo je najskuplja nekretnina porodice Houp, koja u svom posedu ima mnoštvo nekretnina u Kaliforniji.

 

 

2. Ričard Gir – 65 miliona dolara

 

Dobri poznavaoci nekretnina tvrde da u Hamptonsu nije moguće napraviti lošu investiciju, a druga pozicija Ričarda Gira na Top5 listi to i potvrđuje. Poznati glumac je dve parcele kupio za nepunih 8 miliona dolara do 2007. godine i sedam godina kasnije imanje prodaje za 65 miliona.

 

U međuvremenu je renovirao i proširio kuću koja je napravljena davne 1902. godine, uredio imanje od 6 hektara koje krasi i 50 metara obale u ličnom vlasništvu, a posed ima i dve dodatne kuće za goste, predivne travnjake, cvetne bašte, spoljni paviljon sa kaminom i jezero. Sve to imanje poznatog glumca čini jednim od najlepših mesta za odmor na svetu.

 

 

1. Selin Dion - 72,5 miliona dolara

 

Na čelu liste najskupljih selebriti kuća koje su na prodaju u 2014. godini nalazi se imanje popularne francusko-kanadske pevačice Selin Dion. Ona je osim nespornog umeća u šou-biznisu pokazala i izuzetno dobar preduzetnički duh, jer je dva placa na ekskluzivnom Jupiter ostrvu na Floridi platila manje od 20 miliona dolara (prvi 2004, drugi 2008. godine), "opremila" ih grandioznom kućom, bazenima i besprekorno opremljenim drorištem i ove godine svoje imanje iz snova prodaje za gotovo četiri puta veću cifru.

 

Celokupno imanje zauzima prostor od čak 5,5 hektara, a sastoji se od glavne rezidencije i pet individualnih paviljona, koji uključuju gostinjsku kuću sa 4 spavaće sobe, tenisku kuću sa simuliranim golf terenom, kuću pored bazena sa ugrađenim roštiljem i odvojenom kuhinjom, i opuštajuću kuću na plaži sa prostorom za odmor i sobom za masažu.

 

 

Foto: realestate.aol.com