PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Pet najčudnijih hotela na svetu

  • Objavljeno:
  • 5.8.2014

Ako volite uzbuđenja i nekonvencionalna putovanja, hoteli koje vam predstavljamo će vas oduševiti. Ovih pet neobičnih hotela pokazaće vam da je moguće odsedati u ugodnim i zanimljivim, a ne tako luksuznim i skupim smeštajima.

 

Širom sveta sada postoje izuzetno neobični i kreativni hoteli napravljeni od recikliranih ili odbačenih predmeta, neobičnog oblika i dizajna. Ništa manje nije bitan ni ekološki značaj ovih poduhvata – svi oni su napravljeni mahom od recikliranih predmeta, čime se smanjuje količina otpada koji zagađuje životnu sredinu. Ako vam se dopada ideja da odsednete u preuređenom avionu, vozu, brodu ili kućici napravljenoj od otpada, pogledajte tekst koji sledi.

 

1. Avion koji lebdi, Kosta Rika

 

Umesto da, kao većina aviona, propada na takozvanom groblju aviona, ovaj simpatični avion van upotrebe dobio je novu funkciju. Kada je prestao da krstari vazduhom dostojno je transformisan i sada predstavlja turističku atrakciju na Kosta Riki.

 

U “Costa Verde Resort” gosti mogu da odsednu u avionu “Boeing 727” iz 1965. godine koji je pretvoren u prijatni dvosobni apartman. Ovaj neobični smeštaj poseduje čajnu kuhinju, trpezariju i privatnu terasu. Zabavno je i što se nalazi na platformi 50 metara iznad zemlje, pa se gosti osećaju kao da sve vreme lebde u vazduhu, uz pogled na more koji ostavlja bez daha.

 

 

2. Hotel od plažnog otpada, Rim

 

Kao kontrast savršenim fasadama Rima, ovaj hotel spolja deluje kao da je napravljen od svog smeća nađenog u gradu. Tako i jeste, a njegovi tvorci ponosni su na ovaj poduhvat koji ima za cilj da podigne svesnost opasnosti zagađenja plaža. Ovaj privremeni hotel napravljen je od smeća sakupljenog na brojnim evropskim plažama i podignut u Rimu, na jednoj od plaža sa najviše otpada. Čak 12 tona smeća je iskorišćeno da se napravi ovaj hotel sa tri spavaće sobe i dva kupatila. Najčudniji otpaci koji su pronađeni istaknuti su na zidovima ovog hotela, poput nogu lutaka ili muzičkih instrumenata.

 

 

3. Reciklirani vozovi, Holandija

 

Veoma zabavan i živopisan hotel u Holandiji napravljen je preuređenjem četiri reciklirana voza. Hotel je nazvan “Controversy Farm”, a uređen je u stilu vozova koji su nekada saobraćali između Nemačke i Holandije. Sobe su tematske, sve je izrađeno ekološki od recikliranih materijala i osmišljeno tako da bude štedljivo. Na primer, stolovi su napravljeni od starih saobraćajnih znakova, lavabo od starih guma, a male komode od starinskih sandučića za poštu. Stari vagon restoran preuređen je u lobi, sve izgleda vrlo doterano, i to u potpuno autentičnom, tematskom stilu.

 

 

4. San u vinskom buretu, Austrija

 

Sobe hotela “De Vrouwe Stavoren” u Austriji napravljene su od vinskih buradi i potpuno je oduševljenje za istinske vinske hedoniste. Sobe ovog hotela napravljene su od vinskih buradi u kojima je nekada bilo smešteno 14 500 litara vina “Beaujolais” iz raznih francuskih dvoraca. U svakoj sobi postoje po dva dupla kreveta, a gosti dele toalete i dnevne sobe, u kojima mogu da se opuste, uživaju u mirnom ambijentu i pijuckaju omiljeno vino.

 

 

5. Boravak u ratnom brodu

 

“The Waitanic” hotel je napravljen od recikliranog broda iz Drugog svetskog rata i nalazi se na Novom Zelandu. Gosti mogu da biraju između četiri sobe – “Titanic”, “Britanic”, “Honeymoon” ili “Captain”, koje se razlikuju po uređenju enterijera i veličini. Ovo je jedna od najneobičnijih turističkih atrakcija na Novom Zelandu, jer na njemu možete provesti vreme na autentičnom ratnom brodu, u prisustvu njegovog vlasnika koji je zadužen za dobru atmosferu. Ovakav hotel je dobar način da u starom gvožđu ne završi brod koji je nekada detektovao podmornice, a baš zbog toga danas gosti obožavaju njegovu autentičnost i šarm.