PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Ovako će izgledati najveća jahta na svetu

  • Objavljeno:
  • 30.8.2021

Za one koji se usuđuju da sanjaju, odvažna realnost je upravo stigla. Džinovska morska neman, koju opisuju "brodom svih jahti", uskoro će ploviti širom sveta, a nekolicina privilegovanih će imati mogućnost da na njoj kupe svoj stan i dožive neprocenjiva iskustva koja će deliti sa svojim gostima...

 

"Somnio" je prva najveća rezidencijalna jahta na svetu koja će 2024. godine biti otkrivena na specijalizovanom norveškom brodogradilištu VARD. Ova superjahta je dizajnirana da odoli testu vremena kao jedno od najlepših plovila ikad napravljenih.

 

Po ceni od 600 miliona dolara, "Somnio", što na latinskom znači "sanjati", kreirala su dva istaknuta svetska arhitektonska i dizajn studija – "Tillberg Design" iz Švedske i "Winch Design" iz Ujedinjenog Kraljevstva.

 

"Somnio" se sastoji od 39 luksuzno opremljenih apartmana, koji se prostiru na šest etaža, a putnicima pružaju idealnu kombinaciju života na superjahti i hotelske usluge od šest zvezdica. Cena jednog apartmana iznosi oko 11 miliona dolara. Pogodnosti uključuju i spektakularni vinski podrum kapaciteta od 10.000 boca, kao i sobu za degustaciju; potom izbor restorana i barova, kao i klub sa objektima za sportove na vodi. Sa salona brodskog pramca pružaju se jedinstveni pogledi na idilične vodene pejzaže i ulaske u luku.

 

 

Na jahti će biti dostupni i poslednji standardi bezbednosti i zdravstvene nege, čime se vlasnicima apartmana i njihovim gostima obezbeđuje najviši nivo zaštite usred pandemije i drugih globalnih rizika.

 

Ekološka održivost je ključni fokus ove superjahte, koja se gradi najnovijom tehnologijom motora i naprednom brodskom opremom što će pomoći naučnicima i morskim stručnjacima u istraživanju okeanskih sredina. Međunarodno priznati eksperti će se pridružiti planu putovanja kako bi javnost informisali o najnovijim globalnim izazovima i rešenjima o ključnim pitanjima zaštite životne sredine i filantropije.

 


Povezane vesti:

Kruzer kakav svet do sada nije video

Stižu brodovi na električni pogon


 

"Somnio" će biti dugačak 222 metra, sa bruto tonažom od 33.500 GRT. Projekat uživa podršku italijanske kompanije "Fincantieri", matične kompanije VARD-a, jednog od najpoznatijih svetskih graditelja specijalizovanih plovila.

 

Sa fokusom na sporo putovanje, "Somnio" će istražiti četiri kraja sveta, od Mediterana, nedelju dana u Njujorku, ploveći južnim Pacifikom do ekspedicija na Antarktiku. Putnici će pristupiti nezamislivim iskustvima u toku uživanja u istinskoj intimi privatne jahte, uz mogućnost da jedinstveni život podele sa istomišljenicima i prijateljima sa kojima će istraživati svet.

 

 

Foto: Winch Design