PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Ovako će izgledati Ferrari 2040.

  • Objavljeno:
  • 18.1.2016

Ferrari je predstavio tri pobednička koncepta sa konkursa "Top Design School Challenge 2016", a dizajnerske studije nastale su kao dogovor na pitanje kako treba da izgleda Ferarijev automobil u budućnosti.

 

Mi vam predstavljamo sva tri modela, od kojih će se neki, sa izvesnim dizajnerskim izmenama, vrlo verovatno naći na putevima širom sveta za najviše 25 godina.

 


   Ovo je Mercedesov automobil budućnosti

 

   Luksuz, futuristički dizajn, auto-pilot, pogon na vodonik... Pogledajte kako Mercedes zamišlja            automobil budućnosti i kako reaguju ljudi kada se usred dana pojavi na centralnim gradskim            ulicama.


 

1. Ferrari Manifesto

 

Prvu nagradu osvojio je šestočlani tim studenata iz Francuske za koncept Ferrari Manifesto, a žiri je bio naročito impresioniran uglađenim dizajnom spoljašnjosti, načinom otvaranja vrata na vozilu i futurističkim izgledom enterijera.

 

Više dizajnerskih detalja o pobedničkom modelu možete videti i na kratkom video predstavljanju koji pre svega ističe to u kom smeru se kreće evolucija dizajna unutrašnjosti samog Ferarija. 

 

 

2. Ferrari FL

 

Ako nam prvonagrađeni rad omogućava da zavirimo u ne tako daleku budućnost supersportskih automobila, šta onda reći za drugoplasiranu studiju koja je najviše fokusirana na revolucionarno drugačiju kabinu vozila.

 

Koncept pod imenom Ferrari FL potpisuje Rus Roman Jegorov koji studira u Nemačkoj, a u video snimku koji sledi možete i sami proceniti da li je žiri možda pogrešio kada je nemačkom studentu dodelio samo drugu nagradu.

 

 

3. Ferrari de Esfera 

 

Nagrada "Premio Speciale" pripala je nešto konzervativnijem radu tri studenta iz Južne Koreje, čiji koncept nosi oznaku Ferrari de Esfera i sledi dizajnersku nit aktuelnih modela proizvođača iz Maranela.

 

Koji se od tri nagrađena rada vama najviše dopada?

 

Foto: Ferrari - Top Design School