PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Originalni tematski apartmani u čast italijanskim ikonama

  • Objavljeno:
  • 8.9.2015

"Belfiore park hotel", smešten na samoj obali jezera Garda na severu Italije,  pronašao je zanimljiv način da oda počast nekim od najistaknutijih istorijskih ličnosti Italije. Nedavno je deset apartmana u potpunosti renovirano po visokim standardima i posvećeno Italijanima koji su ostavili značajan trag na stranicama istorije nacije.

 


   Hoteli u duhu gradova Evrope

 

   Lanac "25hours" broji nekoliko hotela u velikim evropskim gradovima, od kojih svaki odiše                duhom svog grada. Povezuje ih moto "realno mesto, realni ljudi" i ambijent u kojem se gosti              osećaju kao kod kuće.


 

Nakon ispitivanja popularnosti poznatih Italijana iz svih istorijskih perioda, arhitekti studija za arhitekturu i dizajn "Alberto Apostoli" odabrali su deset istaknutih osoba. To je, međutim, podrazumevalo i da duh i ikonu ličnosti bude moguće efektno preneti u prostor, pa su se među odabranima našli Gaj Julije Cezar, veliki pisac Dante Aligijeri, moreplovac Marko Polo, pisac i avanturista Đakomo Kazanova, istraživač Kristofer Kolumbo, genije Leonardo da Vinči, filmski reditelj Federiko Felini, tenor Lučijano Pavaroti, balerina Karla Fraći i Enco Ferari, vozač i proizvođač automobila.

 

 

"Želja je svakako bila da ne upadnemo u trivijalizaciju ili napravimo previše banalne reference. Naporno smo radili da prenesemo duh svake ličnosti bez preterivanja ili pojednostavljivanja, kroz odmeren dizajn i proučenu upotrebu površina, boja i materijala", objašnjava arhitekta Apostoli.

 

Bitan element dekora predstavljaju velike površine prekrivene specijalnim tapetama, slikama štampanim na PVC-u i specijalnim materijalima. Posebna pažnja posvećena je pronalaženju odgovarajućih predmeta – ogledala, kofera, knjiga, statua... koji su na savršen način upotpunili tematski opremljene prostorije.

 

1. Apartman Enco Ferari

 

 

2. Apartman Kristofer Kolumbo

 

 

3. Apartman Dante Aligijeri

 

 

4. Apartman Federiko Felini

 

 

5. Apartman Gaj Julije Cezar

 

 

6. Apartman Leonardo da Vinči

 

 

7. Apartman Lučijano Pavaroti

 

 

8. Apartman Karla Fraći

 

 

9. Apartman Marko Polo

 

 

10. Apartman Đakomo Kazanova

 

 


   Fascinantni hoteli u SAD

 

   Iako preko turističkih vodiča, magazina i sajtova možete dobiti pregršt informacija o hotelima,          nikada ne možete biti sigurni da su one zaista i tačne. Jedni se oslanjaju na preporuke                    stručnjaka, drugi na marketing menadžere i promotere, dok treći prikupljaju mišljenja gostiju.


 

Foto: Alberto Apostoli