PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Nova Iskra proglašena za najbolji coworking prostor u Srbiji

  • Objavljeno:
  • 29.9.2015

Nakon osvajanja ovog priznanja na nacionalnom nivou, "Nova Iskra" će imati priliku da se takmiči za zvanje najboljeg coworking prostora u zemljama centralne i istočne Evrope putem javnog glasanja koje počinje 23. septembra na sajtu Central European Startup Awards.

 


   Inspirativni coworking prostori u Srbiji

 

   Coworking koncept, koji podrazumeva deljenje radnog prostora sa ljudima različitih struka koji        mogu da sarađuju i razvijaju svoje biznise polako počinje da se razvija i u Srbiji. 

 


 

"Nova Iskra" nakon nepune tri godine postojanja ima čast da bude proglašena za nacionalnog pobednika u kategoriji "Najbolji coworking prostor u Srbiji 2015". od strane "Central European Startup Awards".

 

 

"Central European Startup Awards" predstavlja niz događaja u zemljama centralne i istočne Evrope sa ciljem prepoznavanja najboljih i najznačajnijih startapova, incijativa i pojedinca u regionu. Takmičenje se odvija u 8 kategorija - startup godine, investitor godine, cloud/data aplikacija godine, najbolji u domenu korisničkog iskustva (UX), društveni startup godine, najuticajnija žena godine, tehnološki startup godine i najbolji coworking prostor godine. Upravo u ovoj kategoriji nacionalno priznanje je osvojio "Dizajn inkubator Nova Iskra", dok su u konkurenciji takođe bili "InCentar" i "Polygon hub" iz Beograda.

 

 

Zemlje učesnice u okviru kojih su tokom 2015. godine sprovedene nacionalne selekcije su Slovačka, Mađarska, Rumunija, Austrija, Slovenija, Poljska, Češka Republika, Bugarska, Hrvatska i Srbija. Inicijative i projekti iz Srbije su ove godine nominovani u 6 kategorija, a u regionalnoj konkurenciji na "CESAwards" Srbiju će predstavljati:

 

"Nova Iskra", coworking prostor godine

Marija Gavrilov, najuticajnija žena godine

"Strawberry Energy", UX godine

"Koncept", cloud/data aplikacija godine

"Ambrozr", društveni startup godine

"Eipix Entertainment", startup godine

 

Pobednici iz svake zemlje birani su na osnovu ocena stručnog žirija, a zajedno će biti predstavljeni na finalnom događaju 8. oktobra u Beču, gde će biti proglašeni pobednici na nivou centralne i istočne Evrope.

 

 

Nakon završetka nacionalnih selekcija, od danas je otvoreno i javno glasanje u okviru koga će svi zainteresovani moći da daju svoj glas za regionalne pobednike na "CESAwards" sajtu.

 

 

Izvor: designed.rs

Foto: soyouknowbetter.com