PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Nova atrakcija Dubaija: Luksuzne plutajuće vile s pogledom na morsko dno

  • Objavljeno:
  • 31.1.2017

Dubai može da se pohvali mnogim zadivljujućim građevinama poput "Burdž Kalife" ili "Princess Tower", ali, za razliku od ovih grandioznih tornjeva, najnovije impresivne građevine ne uzdižu se u vis, već zaranjaju ispod površine okeana.

 


   Zavirite u luksuzni klub pod vodom nadomak Maldiva

 

   Predstavljamo vam Subsiks, prvi podvodni klub na svetu. Nalazi se na Maldivima, a posetiocima    nudi jedinstveno iskustvo.

 


 

 

Na četiri kilometara od obale Dubaija, biće smeštene luksuzne plutajuće vile "Floating Seahorse" koje se prostiru na tri nivoa, od kojih je donji u potpunosti uronjen u vodu.

 

 

Dva ogromna prozora od po 25 kvadratnih metara obezbeđuju spektakularan pogled na koralni greben i podvodni svet iz spavaće sobe i kupatila.

 

 

Samo devet i po centimetara debeli, prozori nisu mogli biti izrađeni od stakla jer ne bi izdržali pritisak vode. U potrazi za rešenjem, arhitekti su inspiraciju pronašli u podmornicama i akvarijumima i upotrebili akrilno staklo.

 

 

Na nivou mora smešteni su potpuno opremljena kuhinja sa trpezarijom i prostrana dnevna soba. Kada se staklena fasada otvori, terasa postaje produžetak dnevnog boravka.

 

 

Najviši nivo je savršeno mesto za relaksaciju ili obedovanje na svežem vazduhu. Opremljen je krevetom, mini barom, kuhinjom i đakuzijem sa staklenim dnom.

 

 

Pored rasprodatih originalnih modela "Floating Seahorse" i edicije "Floating Seahorse Tzar" po ceni od 2,5 miliona evra, kompanija "Kleindienst" ponudila je i još luksuzniji model "Signature". Sa više od 370 kvadrata, "Signature" je veći od svojih prethodnika i u potpunosti se može prilagoditi željama kupca.

 

 

 

Preko 200 profesionalaca uključeno je na realizaciji projekta, a planirano je da izgradnja vila bude kompletirana 2017. godine.

 

 

Najveći deo plutajućih vila – 90 od 131, biće smešten u blizini veštačkog ostrva St Petersburg u obliku srca čija je izgradnja u toku. Inspirisano Maldivima, ostrvo će biti okruženo ovim vilama.

 

 

Srcoliko ostrvo biće deo grupe od šest ostrva koja će činiti arhipelag "Heart of Europe", a šire, deo masivnog arhipelaga "The World" koji će brojati 300 veštačkih ostrva raspoređenih u obliku mape sveta. 

 

 

Foto: thoe.com / Kleindienst