PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Nestvaran hotel na Severnom polu: 100.000 EUR za dve noći

  • Objavljeno:
  • 6.10.2019

Ako poželite da gledate Polarnu svetlost iz tople hotelske sobe, to ćete uskoro moći i to direktno sa Severnog pola. Pod jednim uslovom – da za takvo iskustvo imate da izdvojite gotovo 100.000 evra.

 

Privremeni hotel biće otvoren na najsevernijoj tački sveta u aprilu 2020. godine, nudeći svim avanturistima jedinstveno iskustvo. North Pole Igloos hotel će činiti deset staklenih kupola u kojima gosti mogu da provedu noć pod zvezdama na zaleđenom centru Arktičkog okeana.

 

 

"Severni pol je jedna od najekskluzivnijih destinacija na svetu već godinama, međutim tamo ne postoji nijedan fin i udoban smeštaj", objašnjava Janne Honkanen, vlasnica turističke agencije Luxury Action koja stoji iza ovog ambicioznog poduhvata.

 

Ponuda koja će olakšati vaš budžet za skoro 100.000 evra obuhvata dva noćenja na ostrvu Svalbard, letove do i od Severnog pola, zatim i let helikopterom do hotela i jedno noćenje na Polu.

 

 

Severni pol je nedostupan toku najvećeg dela godine, ali mu se u aprilu može prići helikopterom ili brodom u junu i julu. U toku jedne godine svega 1000 ljudi napravi ovaj put, i pri tom oni moraju da nose opremu sa sobom i oštre vremenske uslove izdrže u šatorima.

 

Stoga su tople staklene kućice s toaletom pravi kontrast u odnosu na dosadašnje uslove sa kojima se susreću avanturisti. Na lokaciji se nalaze i menadžer, vodič i obezbeđenje čije su usluge uključene u ponudu hotela.

 

 

Umesto da bude fiksiran na jednom mestu, polarni hotel će biti premeštan na najsigurnije predele kako se vremenske prilike budu menjale. Kupole će se na Polu nalaziti u toku aprila, dok će ostalih 11 meseci biti smeštene na arhipelagu Svalbard, na pola puta između Norveške i Severnog pola.

 

Foto: Luxury Action