PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Najveće luksuzno eko odmaralište na svetu

  • Objavljeno:
  • 5.5.2016

Kompanija "Eco Resort Group", sa središtem u Dubaiju, otkrila je planove za izgradnju najvećeg ekološkog kompleksa za odmor na svetu. "Oasis Eco Resort" biće smešten u Livi, južnoj regiji Ujedinjenih Arapskih Emirata, a otvaranje je predviđeno za 2020. godinu.

 


   Fascinantna drevna oaza u kineskoj pustinji

 

   Ovo krajnje neobično mesto postalo jedna od najpopularnijih turističkih destinacija tek kad je          bilo u opasnosti da potpuno nestane.

 


 

Jedan od razloga zašto će se ovo odmaralište nalaziti baš u UAE je prognoza da će do 2021. godine Emirati ugostiti 45 miliona ljudi, od kojih će 31 milion činiti internacionalni turisti.

 

 

Za izgled odmarališta zadužena je firma "Baharash Arhitecture", koja je osmislila dizajn sa jezerom u središtu kompleksa. Apartmani i zajedničke prostorije biće raspoređeni oko izvora koji će predstavljati mirnu oazu i srce odmarališta.

 

 

 

Dizajner i osnivač firme "Baharash Arhitecture" Baharash Bagherian navodi da je dizajn proistekao iz lokalne tradicije. "U veoma ranoj fazi projekta, saznali smo da možemo izvući podzemnu vodu koristeći dubok bunar. To nam je omogućilo da formiramo priču oko izvora, koji je bio od velikog značaja za puteve kojima su Beduini vršili trgovinu i transport robe", kaže Bagherian.

 

 

Luksuzno odmaralište sadržaće ukupno 84 apartmana različitih tipova, a svaki poseduje terasu sa zadivljujućim pogledom.

 

 

Ekološki benefiti od odmarališta podrazumevaju recikliranje otpadnih voda  u cilju navodnjavanja zemljišta, 157.000 kvadratnih metara pod solarnim panelima, nultu emisiju gasova i upravljanje otpadom na licu mesta.