PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Najpoželjniji pasoši na svetu za 2017.

  • Objavljeno:
  • 8.5.2017

Passport Index objavio je svoje godišnje rangiranje najpoželjnijih pasoša na svetu, odnosno pasoša s kojim bez vize možete putovati u najviše zemalja, uključujući i sve zemlje našeg regiona. 

 

Ako želite da putujete po svetu, onda je najbolje ako posedujete nemački ili singapurski pasoš. Prema rangiranju koje donosi "Passport Index" za 2017. godinu, Nemačka i Singapur nalaze se na prvom mestu kad je u pitanju bezvizno putovanje po svetu jer državljani ove dve zemlje mogu putovati u 159 zemlje sveta bez turističke vize.

Na drugom mestu nalazi se Švedska, sa čijim pasošem može da se putuje u 158 zemalja. Treće mesto dele Danska, Finska, Italija, Francuska, Španija, Norveška, Ujedinjeno Kraljevstvo, Južna Koreja i Sjedinjene Američke Države.

 Top 10 lista:

 

          1. Nemačka i Singapur

 

          2. Švedska

 

          3. Danska, Finska, Italija, Francuska, Španija, Norveška, Ujedinjeno Kraljevstvo, Južna Koreja i SAD            

          4. Švajcarska, Holandija, Luksembourg, Belgija, Austrija, Portugal, Malezija, Japan

          5. Irska, Kanada

          6. Grčka, Novi Zeland, Australija

          7. Island

          8. Malta, Češka

          9. Mađarska

          10. Poljska

 


Najbolje rengirana zemlja iz bivše Jugoslavije je Slovenija koja se nalazi odmah na 11. poziciji, a to znači da njeni državljani bez vize mogu putovati u 149 država na svetu. Sa pasošem Hrvatske koja se nalazi na 15. mestu bezvizni režim važi za 143 zemlje.

Srbija se nalazi na 37. mestu jer naši državljani bezvizno mogu putovati u 112 zemalja sveta, a sledi Makedonija na 40. poziciji s mogućnošću putovanja u 107 zemalja sveta bez vize.

Crna Gora je završila na 42. mestu. Njeni državljani mogu bez vize putovati u 104 zemlje. Na 44. mestu sledi Bosna i Hercegovina za čije državljane bezvizni režim važi za 102 zemlje.

Iza Bosne i Hercegovine se od zemalja regije Zapadnog Balkana jedino nalaze još Albanija na 46. poziciji.

 

 A ako ste odlučili da iskoristite svoj pasoš, ne propustite sjajnu akciju Qatar Airways-a koja traje do 15. maja i obezbedite i do 40% popusta na cene za putovanja od 16. avgusta 2017. do 20. marta 2018. godine.           KLIKNITE NA BANER ISPOD I IZABERITE SVOJU OMILJENU DESTINACIJU.