PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Najluksuzniji privatni avion na svetu

  • Objavljeno:
  • 26.1.2016

Najluksuzniji privatni avion na svetu ima čak pet različitih kabinskih zona, uključujući konferencijsku salu, otmenu trpezariju i spavaću sobu, a gosti tokom leta mogu koristiti čak i ugrađene tuševe, kao i televizore, telefone i sve ostale pogodnosti koje i inače koriste dok su na tlu.

 


   Pogledajte kako će izgledati let u providnim avionima (VIDEO)

   

   Pogledajte video koji prikazuje kako će izgledati avioni budućnosti i bar na trenutak osetite                čaroliju letenja u "providnom" avionu, sa magičnim panoramskim pogledima na velikim                      displejima.


 

Upravo velika spavaća soba sa francuskim krevetom i tuš kabinom jedna je od omiljenih prostorija u ovoj "nebeskoj jahti", jer omogućava potpuni odmor i komfor i na 10.000 metara iznad tla.

 

Unutrašnjost krasi drveni enterijer, vrhunski dizajn, zvezdane mape iz 14. veka i jedinstven mural, koji više podsećaju na jahtu nego na uobičajeni enterijer aviona, a upravo to je i bio cilj.

 

 

"Skyacht One" dizajnirala je kompanija "Sotto studios" iz Kalifornije, a njen predsednik Edvard Soto kaže da je želja dizajnera bila da unutrašnjost aviona učine sličnom brodovima i jahtama prošlog veka. I sudeći po fotografijama, to im je apsolutno pošlo za rukom...

Inače, dizajn aviona nominovan je za najbolji novi koncept među brojnom konkurencijom iz svih krajeva sveta. Još uvek je samo koncept, ali bi mogao da postane stvarnost ako se neko odluči da u to zadovoljstvo investira 75 miliona evra koliko košta jedinstven dizajn koji je osmislio "Soto studios".

 

Foto: Sottostudios.com