PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Najlepši konceptni automobil na svetu

  • Objavljeno:
  • 5.2.2018

Vision Coupe, Mazdina vizija automobila budućnosti koji je predstavljen u oktobru na tokijskom auto-salonu, osvojio je nagradu za najlepši konceptni automobil.

 


   Fantazija na točkovima: Vision Mercedes-Maybach 6

 

   Na tradicionalnom Konkursu elegancije koji se održava u Kaliforniji, Mercedes je predstavio viziju automobila budućnosti – glamurozan, luksuzni kabriolet koji se pokreće na električnu energiju.


 

Na 33. međunarodnom automobilskom festivalu koji se održava u Parizu, Mazdin automobil proglašen je za "Najlepši koncept automobil godine", u konkurenciji 10 automobila koji su ušli u uži izbor.

 

 

Među kandidatima za ovogodišnju nagradu našli su se: "Mercedes Maybach 6 Cabriolet", "Audi Aicon", "BMW i-Vision Dynamics", "Kia Procee'd", "Lamborghini Terzo Millennium", "Mercedes Benz AMG GT Concept", "Mercedes AMG Project One", "Nissan Vmotion" i "Peugeot Instinct".

 

 

"Vision Coupe koristi refleksije kako bi izrazio osećaj vitalnosti, što je sledeći korak za dizajn KODO", izjavio je izvršni direktor dizajna Ikuo Maeda, koji je primio nagradu zajedno sa dizajnerskim timom.

 

 

Limuzina sa četvoro vrata poseduje kabinu pomerenu unazad, što mu pruža izgled sportskog automobila.

 

 

 

"Ovaj automobil personifikuje delikatnu japansku estetiku i vrlo je prijatno primiti priznanje u Gradu umetnosti samo dve godine nakon što je RX Vision dobio tu čast", rekao je Maeda.