PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Najlepši bazen za decu na svetu

  • Objavljeno:
  • 28.8.2019

U kineskom gradu Sudžu deca i njihovi roditelji dobili su mesto kao iz bajke u kojem su dobrodošli da se zabave, rekreiraju, obrazuju. Predstavljamo "Loong Swim Club" – nesvakidašnji sportsko-edukativni centar u kojem ne postoji obična prostorija!

 

Bazen u pink i azurnoj boji glavna je zvezda "Loong Swim Club-a", ali ni ostali delovi ovog centra kojeg je osmislio studio "X+Living" ne zaostaju po neobičnom dizajnu.

 

Glavna dizajnerka i vlasnica studija je Li Xiang, poznata po ogromnim i živopisnim enterijerima. Uz podršku imućnih vlasnika još jednom je dobila potpunu kreativnu slobodu da stvori prostor koji oduzima dah.

 

 

Pastelni enterijeri ispunjeni su razigranim dezenima i neobičnim nameštajem: brodovi i dvorci, cvetni i kristalni lusteri, lavirinti. Eksplozija boja i oblika je tu da podstakne dečiju maštu, ali i kreira opuštenu atmosferu u kojoj se i deca i njihovi roditelji osećaju prijatno.

 

Na ulazu u centar posetioce dočekuje recepcijski pult u obliku broda, iza kojeg lučni prolaz vodi ka svlačionicama.

 

 

Ovde, među zidovima u milenijumskoj roze boji, nameštaj kao da lebdi u vazduhu. Kroz dizajn celog enterijera, ne samo ove prostorije, provlači se motiv luka u raznim oblicima, pa su tako brojna vrata, ormarići, police i prolazi dobili suptilan, zaobljen izgled.

 

 

Pastelne boje i meke linije nastavljaju se i u čitaonici. Fotelje su dobile formu talasa, na kojima deca mogu da se opuste i čitaju knjigu ili pak zabave spuštajući se niz njih.

 

 

Ova prostorija vodi ka restoranu i bazenu, glavnim zonama "Loong Swim Club-a".

 

 

Za uređenje bazena studio je koristio kombinaciju nežnih boja – milenijumske roze i akvamarin. Uski lukovi sa strana i široki lučni prolazi kreiraju pomalo mističan prostor.

 

 

Tome doprinose i veliki kružni lusteri koji poput kapljica vise sa plafona. Studio je želeo da izbegne centralizovano osvetljenje kako bi motivisao najmlađe goste da istraže svaki kutak prostora.

 

 

Nakon bazena slede kupatila, namenjena odraslima, deci i bebama. Nad lavaboima i pultovima za nalaze se atraktivni lusteri u obliku cvetova, savršeni za skretanje pažnje kada dođe vreme za presvlačenje.

 

 

Restoran je naročito zabavno mesto: centralni prostor zauzima niz šarenih kupola za igru, povezanih mostovima i tunelima koji vode na sve strane.

 

 

Razigrane boje i bajkoviti oblici reflektuju se u plafonu, čineći prostor još neobičnijim.

 

 

Stolovi su raspoređeno oko prostora za igru kako bi roditelji mogli lako da motre na decu.

 

 

Foto: Shao Feng