PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

 

Najbolje zemlje za putovanja u 2017.

  • Objavljeno:
  • 20.4.2017

Svetski ekonomski forum objavio je najnoviji izveštaj o najpogodnijim zemljama za putovanja.

 

U obzir su uzeti kvaliteti zbog kojih je neka destinacija primamljiva turistima, kao što su dobri higijenski uslovi, bezbednost, infrastruktura i prirodni resursi. 

Istraživanje je obuhvatilo 136 zemalja sveta, a Španija se drugi put zaredom našla na prvom mestu. Ova evropska zemlja dobila je prestižnu titulu zahvaljujući jedinstvenoj kombinaciji kulturnih i prirodnih dobara, lake dostupnosti i jake turističke infrastrukture. 

 Španija je najviše "profitirala" od turista koji su iz bezbednosnih razloga odlučili da zaobilaze zemlje koje su zahvaćene ratnim sukobima ili napadima terorista na Bliskom istoku i u određenim delovima Zapadne Evrope. 

 

Ako odaberete baš ovogodišnju destinaciju br. 1, obavezno pročitajte i nepisana pravila ponašanja u Španiji, ali pogledajte i kako da spakujete odeću za mesec dana u ručni prtljag

 

Top 10 lista za 2017. godinu:

 

1. Španija
2. Francuska
3. Nemačka
4. Japan 
5. Velika Britanija
6. SAD
7. Australija
8. Italija
9. Kanada
10. Švajcarska


 

Pre nego što krenete na put na svoju ovogodišnju destinaviju, obavezno pogledajte i interaktivnu mapu sa šiframa za Wi-Fi na aerodromima širom sveta i korisno utrošite vreme tokom čekanja. 

 

Foto: KućaStil / Pixabay