PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Najbolje dizajnirani hoteli

  • Objavljeno:
  • 5.12.2013

"Okusite drugačiji svet" slogan je hotelijera širom sveta. Vaše je da izaberete gde i kad. Sve ostalo je čist hedonizam. Novinari i urednici časopisa "Elle" načinili su listu najbolje dizajniranih hotela na svetu. Bez obzira na stil, enterijeri ovih hotela su opremljeni tako da oduzimaju dah. 

 

Viura - Španija

 

 

Hotel "Viura", nazvan po vrsti belog grožđa koje se gaji u regiou Rioja, nalazi se pored crkve iz 16. veka u gradu Vilabuena de Alava. Struktura od betonskih kocki idealna su osnova za istraživanje okolinih vinarija i malih gradova. 

 

Heidelberg - Nemačka 

 Italijanska dizajnerka Mišel Bonan uredila je hotel u Hajdelbergu kombinujući tri različita načina stanovanja – dve vile iz 19. veka i novu zgradu u sličnom stilu. Ona je sofisticirane apartmane dekorisala skulpturama i siluetama nemačkih pesnika. U enterijer je unela vintaž stil i prostor oplemenila crtežima klasičnog dekora luksuznih jahti. U sklopu hotela, smeštenog na obali reke Nekar, radi i splav-restoran "Patria".

 

Mamilla - Izrael

 Moše Safdie i Pjero Lisoni ujedinili su snage i dizajnirali hotel sa pogledom na stari deo Jerusalima. Dramatično strmo stepenište i Lisonijev elegantan nameštaj odličan su kontrast krečnjačkoj strukturi hotela.

Alila villas - Bali

 Dizajn ovog odmarališta, smeštenog na litici koja se izdiže 90 metara iznad Indijskog okeana, oslanja se, pre svega, na materijale iz okruženja, koji se gotovo neprimetno stapaju sa modernim nameštajem. Svaka od 84 vile, uređena u tradicionalnom balinežanskom stilu, ima bazen i kabanu.

Delaire Graff Lodges and Spa - Južna Afrika 

 

 

Luksuzne drvene kućice sa bazenima i pogledom na vinograde Stelenboša koji oduzimaju dah smeštene su na manje od sat vožnje od Kejptauna.

 

Kapri Tiberio Palace - Italija

 

 

Ovaj hotel, koji prima goste od aprila do oktobra, nedavno je preuređen u retro stilu. Upečatljive grafike na tekstilu, tapete i nameštaj u vintaž stilu potpuno su izmenile enterijer hotela. Predveče, u baru Džeki, koji radi u sklopu hotela, može se posmatrati zalazak sunca, koji zauvek ostaje u pamćenju.

W Vieques - Portoriko 

 Hotel W na ostrvu Viekes ima plažu koja zauzima oko 1.200 metara kvadratnih i restoran u kojem jela sprema čuveni kuvar Alan Dukas. Nameštaj koji je specijalno za W dizajnirala Urkviola, izradila je italijanska kompanija B&B.

 

Habita Monterrey - Meksiko

 

 

Dizajner Džozef Dirand obojio je sobe u crno, belo i sivo i uklopio ih u hladnu, betonsku kontrukciju hotela, koji je projektovao Agustin Landa. Na krovu se nalaze bar i dva bazena sa pogledom na Monterej.

 

Yas Viceroy - Ujedinjeni Arapski Emirati

 Dizajn ovog hotela, koji ima 500 soba, uradili su stručnjaci iz biroa "Asymptote Architecture". Pored modern uređenih soba, u ponudi "Jas Vajsroja" nalazi se i pogled na marinu i staze za formula 1 u Abu Dabiju.

Le Royal Monceau - Francuska

 

 

U ovom hotelu, otvorenom davne 1928. godine, odsele su brojne slavne ličnosti, među kojima i Ernest Hemingvej, Volt Dizni i Sofija Kopola. Filip Stark je nedavno preuredio njegovu unutrašnjost, ostajući pritom veran njegovoj čuvenoj prošlosti.