PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Mikrohotel koji se može postaviti bilo gde

  • Objavljeno:
  • 12.10.2016

Sleepbox predstavlja inovativan koncept hotela čije se minijaturne sobe mogu iznajmiti na sat ili noć i mogu biti postavljene bilo gde, pod uslovom da se mogu povezati sa izvorom električne energije.

 


   Futuristički hotel za generaciju Y

 

   Hotel CityHub, nedavno otvoren u jednom starom industrijskom skladištu u Amsterdamu,                predstavlja savršeno mesto za pripadnike generacije Y koji su u potpunosti prigrlili digitalan            način života.


 

Kreator "Speetbox" mikro smeštaja je "Arch Group", a prve kapsule-sobe postavljene su na aerodromu u Moskvi. Mobilne sobe predstavljaju praktično i priuštivo rešenje za one koji moraju celu noć da čekaju avionski let i žele miran i siguran kutak u kojem mogu da se odmore ili rade.

 

 

Jednostavne ali funkcionalne "kutije" za spavanje imaju samo 3,72 kvadratna metra, a pored jednokrevetnih, postoje i dvokrevetne. Osim kreveta, u sobama se nalaze i mali sto, fioke, LED lampe za čitanje, utičnice za punjenje uređaja, a dostupan je i Wi-Fi.

 

 

 

Gosti mogu rezervisati svoje mikro sobe preko interneta, a čekiranje se vrši na recepciji ili putem aplikacije. Noćenje u ovom neobičnom minijaturnom hotelu košta 50 dolara.

 

 

Nakon moskovskog aerodroma, "Arch Group" je pretvorila staru zgradu u centru Moskve u funkcionalan hotel koristeći "Sleepbox" sobe.

 

 

Po istom principu kreiran je i mikrohotel "Slough" u okviru poslovnog kompleksa u Engleskoj, a "Bistro & Bo" hotel povećao je broj svojih soba tako što je pored tradicionalnog hotelskog smeštaja ponudio i mobilne mikro sobe locirane u Tele2 Areni u Stokholmu.

 

 

Foto: sleepbox.co.uk