PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Krzneni manekeni čuvenih svetskih dizajnera

  • Objavljeno:
  • 24.4.2014

Sve je više ljubitelja životinja, ali i onih koji obožavaju luksuznu obuću. Upravo u spoju visoke mode i ljubitelja životinja leži ključ uspeha čarobnog editorijala kojim je Vog obradovao svoje čitaoce.

 

Najzanimljiviji modeli ravne obuće za ovu sezonu modeli su prošetali pored mekih krznenih ljubimaca, a sve je zabeležilo oštro oko čuvenog fotografa Čarlija Engmana (Charlie Engman), pod vođstvom umetničkog direktora Jordena Bikama (Jorden Bickham).

 

Društveno odgovorni karakter ovog editorijala ogleda se u tome što ovo nisu bilo koje mačke, već one spremne za usvajanje, a pozajmljene iz njujorkških azila „Anđelikl Kets“ (Anjellicle Cats) i „Bidavi“ (Bideawee).

 

Predstavljen je 31 glamurozan model čuvenih svetskih brendova među kojima su „Marni“ (Marni), „Guči“ (Gucci), „Lanvin“ (Lanvin), „Džimi Ču“ (Jimmy Choo), „Mark Džejkobs“ (Marc Jacobs), „Miju Miju“ (Miu Miu), „Sen Loren“ (Saint Laurent), „Šanel“ (Chanel) i drugi.

 

Vog je ovog proleća predložio da odbacite štikle i udobno odenete svoja stopala u čist luksuz. Među ovom jednostavnom, ravnom i udobnom obućom nalaze se idealni modeli za dnevne i večernje varijante.  Sve boje su tu, a predstavljeni su animal print i cvetni motivi, kao i povratak na velika vrata blagog špica.

 

Na portalu KUĆA STIL ranije smo pisali i o sličnoj kampanji Ralfa Lorena kojom je slavni modni dizajner želeo da pomogne napuštenim psima.

 

 

Foto: vogue.com