PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Kika odlazi u istoriju, Emmezeta naslednik

  • Objavljeno:
  • 24.6.2015

Brend "Kika" od danas i zvanično više ne postoji u Srbiji, a nasleđuje ga "Emeceta" (Emmezeta), koja danas otvara vrata svoje prve robne kuće u našoj zemlji. Na mestu nekadašnje "Kike" na Bežanijskoj kosi kupce će sačekati više od 18.000 artikala po, kako tvrde u ovom centru, najpovoljnijim cenama, a operativni direktor "Emmezeta Srbija" Aleksandar Pavićević kaže da bi novi brend zvanično trebalo da počne sa radom do kraja juna.

 

"Asortiman će biti proširen i obuhvataće belu tehniku, multimedije i veliki izbor tehnike za domaćinstvo. Što se tiče nameštaja i dekoracije, apsolutno sve ostaje isto, samo sa mnogo savremenijim dizajnom i mnogo pristupačnijim cenama", objašnjava Pavićević i dodaje da bi celokupni asortiman trebalo da bude jeftiniji od 15-20 odsto u odnosu na cene koje je nudila "Kika".

 

 

Bela tehnika i elektronika činiće više od 50% "Emeceta" asortimana, a na četiri nivoa prodajnog prostora izložen je i nameštaj, predmeti za uređenje doma, baštenski nameštaj, kreativne dekoracije, posuđe, igračke za decu. Da se vodilo računa o svakom detalju centra na Bežaniji ukazuje i podatak da je na dizajnu radilo 15 devojaka iz Italije, a da je renoviranje objekta tokom priprema za otvaranje nove robne kuće koštalo je oko 1,5 miliona evra.

 

 

Vlasnička struktura ostala je potpuno ista jer "Kika" i "Emeceta" imaju istog vlasnika, a to je nemačko-južnoafrička "Štajnhof korporacija", a u novoj robnoj kući površine 10.000 m2 posao će zadržati svi radnici nekadašnje "Kike", a biće zaposleno još 40 novih radnika.

 

Kako najavljuju iz ove kompanije, uporedo sa otvaranje ovog objekta radi se i na pronalaženju novih lokacija, pa se u predstojećem periodu mogu očekivati novi objekti ovog brenda u Srbiji.  

 

 

Foto: Emmnezeta